Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 17/5/2018

La plaça del President Tarradellas recupera la seva funció de plaça després de més de deu anys
- La plaça es va convertir en un aparcament no regulat mentre es construïa la parada de metro, i la provisionalitat s’ha allargat

La plaça del President Tarradellas, situada en el barri del Gorg, tornarà a ser un espai lliure de cotxes reservat a les persones, recuperant així la funció per la qual es va construir. Un cop s’hagi desmuntat la fira d’atraccions de les Festes de Maig, que ha ocupat aquest indret durant els darrers dies, l’estacionament de vehicles quedarà prohibit i es començarà a treballar per dotar la plaça d’elements que afavoreixin la vida social i permetin a les persones recuperar un espai reclamat pel veïnat de la zona des de fa anys.

La plaça, situada davant del Palau Municipal d’Esports de Badalona, està ocupada des de fa més de deu anys per cotxes, un fet que havia de ser provisional mentre es construïa l’estació de metro Gorg, però que després de la inauguració d’aquesta parada de la línia L10 l’any 2010 va continuar tot i les protestes constants del veïnat de la zona.

Davant aquesta situació, per recuperar l’ús públic de la plaça i donar resposta a les demandes veïnals, durant les pròximes setmanes es col·locaran diverses jardineres i s’escometran treballats de neteja i reparació de diversos elements de mobiliari urbà com bancs, papereres i tanques de la plaça que ja estan presents a la plaça. També hi ha prevista la posterior instal·lació d'un circuit d'exercici físic i un parc de trànsit.

La plaça del President Tarradellas recupera la seva funció de plaça després de més de deu anys. Foto: Comunicació BDN La plaça del President Tarradellas recupera la seva funció de plaça després de més de deu anys. Foto: Comunicació BDN

La regidora del Districte 5, Agnès Rotger, destaca que “recuperar la plaça per al barri era una reclamació de totes les associacions de veïns de la zona des de fa molts anys i és molt positiu que finalment les persones puguin tornar a gaudir d’aquest espai”. Segons la regidora, “fer que la plaça tornés a ser una plaça reservada al veïnat era una assignatura pendent”.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, considera “molt positiva la recuperació de la plaça President Tarradellas per a les persones, construint així a una ciutat més amable i habitable”. El regidor Duran explica que “es tracta d'una plaça amb una molt bona ubicació i molt bona connexió en transport públic, amb parades d'autobús, metro i tramvia molt a prop, propera a grans pols d'atracció com és el Palau Municipal d’Esports de Badalona i el Centre Comercial Màgic i la rambla del Gorg, per això creiem que el veïnat se la farà seva i l’omplirà de vida de seguida”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera