Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 01 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/5/2018

Badalona assoleix la 5ena posici en el concurs El Contenidor d’Or per augmentar la taxa de reciclatge de vidre
- Durant 6 mesos 12 municipis catalans han participat en la iniciativa d’Ecovidrio destinada a incrementar l’s dels contenidors ver

Badalona ha tancat la seva participació al concurs El Contenidor d’Or en la cinquena posició d’un total de 12 municipis participants. El balanç d’aquesta iniciativa, impulsada per Ecovidrio per a fomentar el reciclatge, assenyala un increment mitjà del 5,25% dels quilograms de vidre dipositat als contenidors verds de la ciutat.

Des del passat mes de novembre, i fins a aquest mes d’abril, els municipis de Girona, Granollers, Lleida, el Prat de Llobregat, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, han participat en la iniciativa “El Contenidor d’Or” que, organitzat per l’entitat Ecovidrio, tenia com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre a partir de la participació ciutadania i dels comerços, remarcant els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

Durant la campanya, cada mes s’han quantificat els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i s’han comparat amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tractava que cada ciutat treballés per augmentar la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre. El municipi guanyador ha estat Vilafranca del Penedès que ha augmentat un 25% la seva taxa de reciclatge.

Badalona assoleix la 5ena posició en el concurs El Contenidor d’Or per augmentar la taxa de reciclatge de vidre. Foto: Comunicació BDN

Més informació i més facilitats per al reciclatge

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, ha manifestat que “estem satisfets per l’augment de l’ús dels contenidors verds, per la consolidació de la cultura de la sostenibilitat i del reciclatge”. El regidor ha afegit que “des de l’Ajuntament treballem per afavorir el reciclatge amb conscienciació, informació i també amb la introducció, amb el suport d’Ecovidrio, d’un nou model de contenidor adaptat que facilita el reciclatge de les grans quantitats de vidre generats als establiments d’hostaleria i restauració, tenint en compte que aquí es produeixen el 50% dels residus d’envasos de vidre”.

A Badalona hi ha instal·lat 554 contenidors per als residus de vidre. Per augmentar la taxa de reciclatge s’han elaborat cartells i díptics informatius, distribuïts a les oficines de districte, als centres cívics i als centres escolars per arribar millor a la ciutadania i sensibilitzar-la sobre els nous hàbits de reciclatge, sobretot de la separació en origen dels residus de vidre.

Beneficis del reciclatge de vidre

El 100% del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint així nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics.

Amb un gest tan senzill com separar els residus d’envasos de vidre i llençar-los a l’iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.

Durant el mes d’abril passat els badalonins i les badalonines van dipositar als contenidors verds de Badalona 205.400 quilograms de vidre.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera