Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 25/5/2018

El PSC sotmetrà la decisió de liderar un govern alternatiu a Badalona a una consulta a tota la militància
- ICV-EUiA els proposa un acord per restablir la confiança de les esquerres a la ciutat

El President del Grup Municipal Socialista Àlex Pastor ha fet pública aquesta decisió aquest migdia en roda de premsa, un cop ahir l’assemblea local va avalar per unanimitat aquesta opció deixant així oberta l’opció de liderar un govern alternatiu.

Tal com hem explicat els darrers dies, Dolors Sabater ha preferit la qüestió de confiança a complir els acords amb el PSC, fins i tot, contradient el criteri públic dels seus socis de govern. Ahir ICV oferia unilateralment l'entrada al govern, un fet que demostra el fracàs dels tres anys de govern Sabater.

En paraules d’Àlex Pastor: “Agraïm l'oferiment, però no podem plantejar-nos això mentre qui lideri sigui la mateixa persona que ha incomplert de manera reiterada els acords amb el PSC”

Àlex Pastor ha recordat que els Socialistes per responsabilitat i per coherència amb els veïns i veïnes que ens van donar suport, i per l’estima que tenim a la nostra ciutat, hem decidit acabar amb la paràlisi, la inacció i les ganes de dividir.

“Me n’alegro que Albiol hagi entès que la ciutat no necessita més personalismes; que el seu temps ja ha passat, i que ara el que necessita Badalona és un govern liderat per aquells que estem a la política per construir ponts i no per destruir-los” ha afegit Pastor.

Àlex Pastor anuncia que els Socialistes de Badalona sotmetran la decisió de liderar un govern alternatiu a Badalona a una consulta a tota la militància. Foto. PSC BDN

Ahir a la tarda els socialistes ens vam trobar en assemblea, va ser una trobada en què l'assemblea va donar suport unànime a les accions que està portant a terme el Grup Municipal.

L’assemblea va acordar per unanimitat fer una consulta oberta al conjunt de la militància per tal de decidir definitivament la nostra postura al respecte d'aquesta qüestió. Avui mateix Àlex Pastor ha traslladat aquesta decisió de l’assemblea a la direcció nacional del PSC per tal que, com és preceptiu segons els nostres estatuts, autoritzi la realització d'aquesta consulta.

Segons Àlex Pastor “Nosaltres ens devem a la nostra militància i farem allò que ells decideixin. Ells i elles tindran la última paraula”

El PSC anunciarà en els propers dies la pregunta i la data de la consulta. “Volem una consulta sincera, on els nostres militants puguin expressar-se de manera lliure i secreta” ha afegit Pastor.

ICV-EUiA proposa al PSC un acord per restablir la confiança de les esquerres a Badalona

La coalició d’esquerres i ecologista vol restablir la confiança entre la majoria d’esquerres de la ciutat, mantenint l’oferta al PSC d’entrar al govern.

ICV-EUiA a Badalona demana urgentment una reunió bilateral per acordar amb el PSC el compliment de mesures socials i per a la ciutat, per restablir la confiança entre la majoria d’esquerres, des de la màxima generositat, i per tant, mantenint les portes obertes al govern de Badalona, la qual cosa ja havia proposat en vàries ocasions.

Des de la retirada de confiança a l’alcaldessa de Badalona que va anunciar el PSC en motiu de la qüestió de confiança, ICV-EUiA ha insistit en la necessitat d’arribar acords tant pel que fa al pressupost municipal, com en les mesures a dur a terme a l’últim any de mandat.

Durant els darrers tres anys les dues forces polítiques han arribat a diversos enteniments per la governabilitat de la ciutat, els quals han estat fructífers i valorats positivament per ambdues parts. Per aquest motiu, ICV-EUiA vol garantir els acords de l’inici de mandat, destacant la neutralitat institucional i les mesures socials que els socialistes reclamen.

ICV-EUiA reclama al PSC tornar a la centralitat, allunyant-se de la pugna entre el «bloc del 155» i el «bloc del procés independentista», garantint els consensos necessaris per recosir ferides, i sobretot prioritzant les polítiques socials per sobre de l’estèril confrontació nacional, perquè la ciutadania de Badalona ho mereix i ho necessita.

En aquest sentit, la coalició d’esquerres i ecologista interpel·la al PSC per evitar un acord amb el PP d’Albiol, «la pitjor dreta del país, que ha protagonitzat els pitjors escàndols de corrupció i males pràctiques a la ciutat, amb el foment de l’odi, la xenofòbia i un populisme basat en la mentida».

Segons ICV-EUiA, acceptar un acord amb Albiol significaria quedar en mans de l’estratègia dels populars a Badalona per un any d’alcaldia amb només tres regidors del PSC contra 10 del PP, i minaria greument les possibilitats d’una majoria d’esquerres de cara al 2019.

 

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera