Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 22 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 28/5/2018

Els partits d'esquerres i republicans fan el primer pas per unir-se de cara a les municipals del proper any
- Aquest passat dissabte es va dur a terme una jornada de debat amb la participació dels Comuns, la Cup i ERC.

Aquest dissabte, 26 de maig, ha tingut lloc al Centre Cívic de Sant Roc de Badalona la primera jornada de DEBAT MUNICIPALISTA REPUBLICÀ, impulsada per les candidatures de Guanyem Badalona en Comú, Decidim Ripollet, Compromís per Cerdanyola, SOM Gramenet, Sant Adrià en Comú i Alternativa d’Esquerres per Badia.

Segons els organitzadors, l’espai té per objectiu “aprofitar l’horitzó de les eleccions municipals del 2019 per teixir aliances i enfortir una estratègia compartida que planti cara a l’autoritarisme de l’Estat espanyol i a les polítiques d’austeritat, contribuint a la construcció de la República de la gent des dels municipis.”

En el debat d’alcaldies del canvi, l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater ha destacat la necessitat de “superar les polítiques neoliberals sense por, enfortint la coordinació de l’espai d’unitat popular àmplia i transversal que governa per la majoria”, i ha afegit que “la coordinació de l’acció política als òrgans supramunicipals ens ha de servir per multiplicar la nostra feina de transformació diària als municipis.”

Foto: Guanyem Badalona en Comú

En el debat sobre els òrgans supramunicipals (consells comarcals, diputacions i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)), Susanna Segovia (diputada al Parlament i membre de l’executiva de Barcelona en Comú) ha afirmat que “pel 2019 les candidatures del canvi hem de treballar per poder fer propostes en comú, superant objectius partidistes i sortint de la realitat de cada municipi, per agumentar la nostra representació als ens supramunicipals.” Per la seva banda, Jose Téllez (tinent d’alcaldia per Guanyem Badalona en Comú i conseller a l’AMB), ha reclamat que “els municipis d’arreu del país han de ser motor del procés constituent republicà. Les aportacions que hi fem ens han d'ajudar també a repensar les eines supramunicipals per posar-les realment al servei de la gent”.

Pels organitzadors, la jornada ha complert amb escreix l’objectiu d’augmentar la coordinació de candidatures que siguin espais de confluència de diferents forces d’esquerra i republicanes que transcendeixen l’actual lògica dels partits, superant les coalicions electorals.

S’ha fet un primer pas per posar les bases d’un espai de treball compartit i estable que, a part dels impulsors, vol comptar també amb la participació del màxim de candidatures àmplies i en clau republicana i d’esquerres arreu del país. En aquesta primera trobada a Badalona hi han participat membres de Barcelona en Comú i d’ERC Badalona, així com de candidatures àmplies de l’òrbita dels Comuns, CUP i ERC de municipis com Argentona, Rubí, Sentmenat, Montcada i Reixac, Cànoves i Samalús, Premià de Mar i Mollet del Vallès. Properament s’anunciaran noves trobades.

Foto: Guanyem Badalona en Comú

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera