Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 22 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 29/5/2018

Matí festiu a La Salut, amb la Diverfesta 2018!

El passat dissabte 26 de maig, a les 9h ja tocades, professionals de la Fundació Salut Alta acompanyades de més de 20 persones voluntàries de l’entitat s’aplegaven a la Plaça Antonio Machado de La Salut disposades a fer “d’un dissabte qualsevol” una gran festa al barri!

Decorar l’espai, muntar carpes, distribuir el material… Diferents tasques que l’equip organitzador va anar fent amb l’ajuda d’alguns infants matiners que, inquiets i nerviosos pel matí que els esperava, baixaven a la plaça abans d’hora per donar un cop de mà. A més, aquest any la Plaça comptava amb un encant diferent, un toc de color fruit d’una acció duta a terme dies previs a la Diverfesta, amb famílies i adolescents de la Fundació.

I és que aquest 26 de maig era un dia molt especial per la Fundació Salut Alta i el barri… era la Diverfesta!

A partir de les 10h del matí van ser moltes les activitats que es van oferir a persones de totes les edats: tallers de maquillatge, manualitats, rap per a adolescents amb Welelo, jocs de carrer, esports d’aventura com el pont tibetà que ens va apropar el Centre Excursionista de Llefià… I a les 13h tothom va reunir-se al voltant d’un escenari de dimensions petites (un problema tècnic de l’Ajuntament va fer arribar la meitat del material demanat!) per gaudir d’un espectacle de màgia a càrrec dels joves BadaMags!

Foto: Fundació Salut Alta

Demà es tornarà a repetir?

Es fa difícil respondre que “no” davant la pregunta innocent d’un infant que, mentre es recull la festa, pregunta si demà es tornarà a repetir. Com s’explica que demà no, demà passat tampoc, ni l’altre... Perquè, malauradament, aquesta és de les úniques activitats dinamitzades a la Plaça durant tot l’any. I és que encara costa de creure que en una ciutat on en un mateix matí s’estaven duent a terme més de cinc activitats paral·leles, per a aquesta zona del barri aquesta seria la única proposta de festa aquest 2018.

Més enllà del matí de jocs i tallers, la Diverfesta també és un bon moment per aprofitar sortir al carrer i obrir els ulls per detectar tot el que es mou al voltant d’una celebració.

Com per exemple, rebre la mirada de veïns no vinculats amb l’entitat, sorpresos per la vida que podia cobrar la plaça un dissabte al matí i acompanyada de comentaris agraint la celebració d’actes similars. Fet que contrasta amb el passeig de persones que contemplen l’activitat des de fora, sense voler-se impregnar i amb certa indiferència.

Alhora, també és sorprenent la il·lusió amb què infants, adolescents i famílies juguen i exprimeixen al màxim totes les activitats proposades, descobrint que mitjançant un taller o un joc no existeixen barreres entre cultures, sinó que la diversitat és riquesa i poc a poc es poden anar creant espais per compartir, conviure i somriure plegats.

Foto: Fundació Salut AltaFoto: Fundació Salut Alta

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera