Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 19/7/2018

Dansa i òpera tanquen la sisena edició del Festival Les Nits al Port de Badalona
- La Nit d’Òpera, programada per al dissabte 21, ofereix com a novetat una òpera sencera, amb la col·laboració de cors de l’Orfeó Badaloní i el Círcol Catòlic

El darrer divendres del Festival d’Estiu de les Nits al Port de Badalona, com ja és habitual des de fa sis anys, es dedica a la dansa en majúscula, i edició rere edició suma circumstàncies per refermar aquesta màxima.

En aquesta ocasió, a l’elenc del Jove Ballet Clàssic de Badalona se sumen destacats “friends”, és a dir, persones formades a Badalona que ara triomfen a les millors companyies internacionals de referència, concretament vindran de cinc centres de primera línia.

De manera que a l’escenari del Port s’hi concentraran ballarins  i ballarines d’origen local, amb les seves parelles habituals de ball, provinents del Real Conservatorio Mariemma de Madrid, com l’Eva González i Salvador Martínez Massat; del Dresden Frankfurt Company Jacopo Godani, com la Càrola Sidheri i Tamas Darai; de l’Òpera de Bucarest,com l’Ada Gonzales i el Miquel Torrent;  de l’Akademie Des Tanzes a Mannheim,  com la Muriel Bermejo,  i del Balleto di Siena, en aquest cas  una de les revelacions de la nit, el ballarí Alejandro Mora. També tindrem a l’escenari professionals com la Mar  Escoda, l’Antonella Sampieri Adi i l’Alberto Serrano Delgado  que portaran a Badalona espectacles que fa uns dies han ofert al Mercat de les Flors, entre d’altres espais de referència del món de la dansa.

Aquesta concentració de talent local, torna a casa pel juliol arran de l’aliança entre  el Port i Marisa Yudes, directora artística del Jove Ballet Clàssic de Badalona que des de la seva creació ja fa sis anys, pren el compromís amb Les Nits al Port d’aplegar ballarins professionals que són a diferents companyies d’arreu, nacionals i europees, que han estat alumnes de l’Escola i, o membres del Jove Ballet en el seu període de formació. Totes aquestes persones tornen esplèndides i plenes de joventut i força per ballar plegats per a la ciutat, i mostrar alhora tècnica, emoció, generositat i sobretot sentiments a flor de pell amb aquesta trobada anual que cada cop augmenta en nombre de participants i de públic.

Els ballarins i ballarines del Jove Ballet Clàssic de Badalona que actuaran al Port són Mariona Roger, Aida Rojo, Natalia Invernó, Ingrid Tapias, Judit Villegas, Carla Marro, Andrea García, Lucia Grifasi, Dana Pamias, Maria José Espinoza, Cristina Moreno, Victoria Merlini, Xavier Lara, Alejandro Mora, Rivard Llorens, Aitana Iribarren i Carla Flores

Gala d’òpera, amb la representació completa de “Cavalleria Rusticana”

També com a proposta consolidada, l’endemà, la nit de dissabte, la sisena i darrera nit del festival d’estiu de la ciutat, es dedica al bell canto. De manera que, dissabte a les 22h, s’oferirà completa l’obra de Pietro Mascagni “Cavalleria Rusticana” una obra en un acte plena de passió, amor i tradició siciliana, amb un gran protagonisme de la cultura del  vi que es representarà en la seva totalitat (és una de les peces més breus d’aquest gènere, amb una hora i quart).

La història s’ubica a la idíl·lica Sicília, on el mar, els pobles costaners i les aromes de les flors i el vi donen vida a l’obra. És una obra de fàcil comprensió, representada per cinc veus, entre elles la soprano Ángela Lorite, productora i directora de l’espectacle que veurem a Badalona i la persona que edició rere edició ens ha acostat aquest gènere a peu de mar. Ambella també escoltarem a Griselda Ramon, Maria Lelnychyn, Alfredo Heilbron i Joan Sebastià Colomer, veus soprano, mezzosoprano, tenor ibaríton, que faren els cinc papers de l’obra: Santuzza, la jove aldeana; Turiddu (aldeà que torna de l’exèrcit); Alfio i la seva dona, del poble,  Lola, la Mamma Lucia, la mare de Turiddu. Els camperols, els nens i les nenes, en definitiva, els cors i el poble que acompanya l’espectacle formen part del Círcol Catòlic i de l’Orfeó Badaloní.

Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.  El Festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

 

 

El programa de divendres compta amb números de ballarins formats a Badalona que triomfen arreu (Bucarest, Mannheim, Dresden, Frankfurt, Siena, Madrid...)  i amb coreografies del Jove Ballet Clàssic
Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera