Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 24/7/2018

Impuls al pla de participació ciutadana sobre el planejament del sector de les Tres Xemeneies
- Es duran a terme sessions on podran participar tota la ciutadania al Casal de Cultura de Sant Adrià de Besòs.

D’esquerra a dreta, Agustí Serra, Janet Sanz, Joan Callau i Álex Pastor, durant la presentació.=Foto. Comunicació BDN
 
La presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau i l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, han presentat el procés de participació ciutadana sobre el Pla director urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies.
L’àmbit d’aquest Pla, tot i que s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, proposa delimitar un sector d’unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona.
L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de l’àrea metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi noves activitats. 
El PDU, que redactarà la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori en coordinació amb els dos ajuntaments implicats i el Consorci del Besòs establirà les condicions per a la remodelació d’aquest tram del litoral.
Per tal que l’ordenació d’aquesta important peça de sòl respongui a les necessitats  i aspiracions de la ciutadania, les administracions implicades obriran, a partir del mes de setembre, un ampli procés de participació per debatre al voltant de quatre aspectes concrets del Pla:
· El futur de les tres xemeneies i de la sala de turbines de la central tèrmica, protegides com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL).
·  La connectivitat del sector amb la ciutat existent, el model de mobilitat i el seu cost.
· El tractament de l’espai públic connectat a les infraestructures verdes metropolitanes i la seva relació amb el parc fluvial del Besòs.
· El model d’ordenació del front edificat, amb aspectes com les alçades dels edificis, l’ocupació, l’edificabilitat i els usos.
Les sessions de debat es duran a terme al Casal de Cultura de Sant Adrià de Besòs, de 18.30 a 21 hores. La primera jornada informativa tindrà lloc el 27 de setembre i s’exposarà l’estat actual dels treballs del PDU. Li seguiran quatre sessions temàtiques (8, 15, 22 i 29 d’octubre), cadascuna de les quals es dedicarà a un dels punts concrets de debat. 
El 12 de novembre tindrà lloc una sessió per analitzar i treballar la concordança i la coherència entre totes les aportacions rebudes sobre els diversos temes i, finalment, el mes de desembre, s’organitzarà una jornada per exposar les conclusions del procés participatiu.

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera