Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 13 de Novembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 12/8/2018

El Dragon Boat Club Badalona s, a partir davui, la base del Dragon Boat a Europa
- Lacte de nomenament sha fet aquesta tarda amb la presncia de lalcalde de Badalona, lex Pastor, i diverses autoritats de la ciutat xinesa de Wenzhou.

La prefectura de Wenzhou, ciutat situada al sud-est de la província de Zhejiang, a la República Popular de la Xina, ha nomenat avui al Dragon Boat Club Badalona com a base del Dragon Boat a Europa. El Dragon Boat, o vaixell de drac, és una modalitat de piragüisme amb origen a antigues tradicions xineses amb la figura del drac com a símbol principal. D’ençà de la seva reglamentació, l’any 1976 a Hong Kong, és la modalitat nàutica amb un major creixement al món pel que fa referència a llicències i practicants.

L’acte de nomenament s’ha fet aquesta tarda al port de Badalona on una delegació formada per representants de la prefectura de Wenzhou i mitjans de comunicació xinesos ha lliurat a l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, l’acreditació que reconeix al Dragon Boat Club de Badalona, a la ciutat i al port com a base de la Dragon Boat a Europa.

El Dragon Boat s’ha fabricat tradicionalment a la regió del delta del riu Perla, a la província meridional de Guangdong, de la fusta de teca i de diverses mides i dissenys. A altres parts de la República Popular de la Xina s’utilitzen diferents tipus de fusta per la construcció d’aquestes embarcacions tradicionals, tot i que actualment es fabriquen amb materials lleugers, com la fibra o el carboni, per poder competir.

Les curses de vaixells de drac es van celebrar tradicionalment com a part del festival anual de Duanwu a la Xina i els europeus, desconeixedors de la importància de Duanwu i del ritual, es van referir a l’espectacle, al segle XIX, com un “festival de vaixells de drac”, que és com s’ha conegut a occident.

Badalona va acollir aquest passat mes de juny el segon Festival Duanwu Boat, conegut també com la Festa del Doble Cinc o Festa dels Vaixells del Drac. Aquesta festa mil·lenària se celebra el cinquè dia del cinquè mes del calendari lunar xinès. Es tracta d’una de les festes tradicionals més populars de la Xina i de tot el continent asiàtic. L’espectacularitat de llums i colors que la caracteritza, juntament amb la diversitat d’activitats que es fan al seu entorn, fa que, pop a poc, adquireixi més protagonisme a molts països d’arreu del món.

El mes de desembre de 2007 el govern central de la República Popular de la Xina va afegir el Duanwu com a festa nacional, juntament amb els festivals de Qingming i Mid-Autumn.

Durant l’acte, que també ha comptat amb la presència del gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, l’alcalde de la ciutat, Álex Pastor, s’ha mostrat molt satisfet de que Badalona sigui la capital del Dragon Boat a Europa i ha manifestat que “el Dragon Boat Club és un exemple de col·laboració on l’esport, la competició i una tradició mil·lenària es donen la mà”. Pastor ha animat al club “a seguir treballant en les seves activitats per tal que tots els ciutadans de Badalona les puguin gaudir i ajudar a dinamitzar el nostre port”.

Per la seva banda el director de la Base per a la Comunicació Internacional de la ciutat de Wenzhou, Penghuai Xu, ha agraït “l’acollida que ha tingut el Dragon Boat a Badalona, tant per la part de la ciutadania com del propi Ajuntament, per això hem nomenat a l’alcalde Álex Pastor ambaixador oficial de Dragon Boat a Badalona”. Segons Xu “establir aquesta base europea del Dragon Boat en aquesta ciutat és una aposta de futur ja que quan el canal estigui obert al mar serà un lloc amb moltes possibilitats per aquest esport”.

El Dragon Boat Club Badalona s, a partir davui, la base del Dragon Boat a Europa. Foto: Comunicaci BDN El Dragon Boat Club Badalona s, a partir davui, la base del Dragon Boat a Europa. Foto: Comunicaci BDN

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © rea Bess | Tots els drets reservats.
Amb la collaboraci de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidncia

C/ Bess, n 7 - 1 2 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin: Sandra Torres | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera