Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 22 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 12/9/2018

Dolors Sabater reclama un pacte de ciutat a Badalona per fer front a les necessitats educatives
- L’alcaldessa de la ciutat fins al juny d’enguany recorda l’oferiment del Conseller Bargalló de fer una comissió permanent amb l’ajuntament i creu que cal fer propostes innovadores per respondre a la manca de places públiques.

Dolors Sabater reclama un pacte de ciutat a Badalona per fer front a les necessitats educatives . Foto: Guanyem badalona en Comú

Aprofitant que avui 12 de setembre comença el curs escolar a Catalunya, Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona fins juny d’enguany i presidenta del grup municipal de Guanyem Badalona en Comú) ha volgut recordar que la ciutat arrossega un greu endarreriment en la construcció d’escoles i instituts: Badalona compta amb 3 escoles en barracons (alguna de fa una dècada) i aquest curs s’hi ha afegit un institut. Estem parlant de prop de 1000 alumnes que estudien en mòduls prefabricats. Els darrers cursos s’ha sumat a la mancança d’equipaments un desequilibri en l’oferta i demanda de places públiques que ha comportat la proliferació de grups addicionals en diverses escoles.

L’exalcaldessa justifica aquesta greu excepcionalitat en la manca de planificació en una ciutat en constant desenvolupament demogràfic i en un augment de la preferència per escola pública per part de les famílies.

Sabater recorda que el seu govern “va impulsar amb el Conseller d’Educació Josep Bargalló la creació d’una comissió urgent per a la planificació educativa de la ciutat”, i reclama a l’actual alcalde (sorgit de la moció de censura signada per PP, PSC i C’s), que assumeixi els compromisos amb la Generalitat i impulsi un “pacte de ciutat” per blindar els acords. Segons ella, tant el Pacte com l’espai bilateral, “ha de comptar amb la comunitat educativa, i ha de servir per fer efectiva la planificació a curt, mitjà i llarg termini”.

Convertir escoles privades en públiques
Dolors Sabater ha afegit que en aquest Pacte “caldria estar disposats a trobar solucions a la demanda de places públiques, fins i tot amb solucions imaginatives, com reconvertir escoles privades en públiques”. Aquesta idea, recorda l’exalcaldessa i pedagoga professional, ja es va fer als anys 80. També, afegeix, cal recuperar el model de “l’institut-escola” i abordar la inclusió educativa de forma general.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera