Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/9/2018

El total de les infraccions penals a Badalona ha augmentat un 6,7 % en el darrer any
- Avui s’ha reunit la Junta Local de Seguretat de Badalona on s’han avaluat els delictes corresponents al període comprès entre setembre de 2017 i agost del 2018.

Avui s’ha reunit la Junta Local de Seguretat de Badalona on s’han avaluat els delictes corresponents al període comprès entre setembre de 2017 i agost del 2018. Foto: Comunicació BDN

La Junta Local de Seguretat de Badalona ha analitzat avui dimarts les dades del balanç delinqüencial interanual on destaca l’increment en un 6,7% de les infraccions penals a la ciutat.

Durant aquest període s’han registrat 4.417 furts, o robatoris sense violència, que són els delictes més habituals a la ciutat, ja que representen el 38% del total dels delictes contra el patrimoni. El segon delicte més freqüent són les estafes que suposen un 13,4% del total dels delictes contra el patrimoni. Durant aquest darrer any s’han denunciat 1.557 estafes.

En canvi, en els robatoris amb força als domicilis hi ha hagut un descens d’un 4,8% i d’un 18,9% en els robatoris violents o amb intimidació a la via pública respecte a l’exercici anterior.

També cal destacar que entre el gener i el juliol d’aquest any 2018 ha disminuït en un 16% el nombre de contenidors cremats per actes incívics i en un 35% els cotxes que s’han incendiat en actes vandàlics. Tot i així, des del mes de setembre de l’any passat al mes d’agost d’aquest any han augmentat en un 7,2% els delictes contra el patrimoni, que suposen la gran majoria dels delictes comesos a la ciutat.

Els delictes contra la seguretat viària són similars als de l’any 2017, però han augmentat un 36% més que l’any 2015, segons dades de la Guàrdia Urbana. Les actes per infracció administrativa a la llei de protecció de la seguretat dels ciutadans (majoritàriament relacionades amb el consum de les drogues a la via pública o abandonament d’estris per al consum) han crescut, entre el mes de gener i el mes de juliol d’aquest 2018, un 19%.

Aquesta és la primera reunió de la Junta de Seguretat a Badalona que presideix l’alcalde Álex Pastor qui s’ha mostrat descontent amb aquestes dades i ha manifestat que treballarà “amb els cossos de seguretat de l’estat per aconseguir una Badalona més segura”. Pastor ha assegurat també que “aquest proper mes d’octubre es farà una reorganització de treball del cos de la Guàrdia Urbana per poder millorar aquestes estadístiques heretades del govern de Dolors Sabater”. L’alcalde de Badalona també ha declarat que ha demanat una reunió urgent amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, per sol·licitar que s’incrementi el nombre de Mossos d’Esquadra a la ciutat, ja que considera “insuficient” els efectius que hi ha destinats actualment a Badalona.

A més de l’alcalde de Badalona, la Junta de Seguretat Local ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Xavier Baiget; el 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat de l’Ajuntament de Badalona, Jordi Subirana; el director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Martínez; la cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, la comissària Cristina Manresa; els responsables de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Badalona, i els responsables de la Guàrdia Urbana de Badalona, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera