Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/9/2018

Dolors Sabater lamenta que la Delegada del govern espanyol vingui a Badalona amb les mans buides
- Sabater ha pogut reunir-se amb Teresa Cunillera per comentar una carta amb 5 peticions “urgents i de mínims” per a la ciutat de Badalona.

Dolors Sabater (dreta) en el moment d'entrega de la seva carta a Teresa Cunillera

Dolors Sabater, la fins fa poc alcaldessa de Badalona (abans de la moció de censura de PP, PSC i C’s al juny), ha entregat una carta avui a la delegada del govern de Pedro Sánchez a Catalunya, Teresa Cunillera, aprofitant la visita oficial avui a Badalona. En aquesta carta, Sabater denuncia una “nul·la preocupació” del govern central per Badalona al llarg dels anys i recorda que l’antic delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, mai li va concedir una entrevista i que es va veure obligada directament a dirigir-se a Ministeris a Madrid per a tractar temes de ciutat al govern de l’estat.

Sabater ha pogut reunir-se amb la delegada del govern, on han pogut comentar breument els 5 punts recollits en la carta que feien referència a la regulació del preu del lloguer, la derogació de la Llei d’Estrangeria, la violència de gènere i les pensions, entre altres aspectes més locals. “Ha estat una reunió breu i amb un tó conciliador que agreixo molt, però no ha donat cap concreció ni resposta a cap de les demandes”, ha declarat Dolors Sabater a la sortida de la reunió. Entre els temes més locals recollits a la carta hi havia la descontaminació de la platja del barri de La Mora i l’augment de la permeabilitat de les vies del tren en aquesta zona, que actualment comporta molts problemes de seguretat i salut pública als barris de la zona sud de Badalona. Aquests temes, comenta la líder badalonina, han estat sobre la taula del govern espanyol durant els 3 anys que ella ha estat alcaldessa. Tothom esperava algun titular avui que donés alguna sortida o concreció aquestes demandes. “Són molts anys de treball perquè ara la delegada del govern vingui només a passejar-se per la ciutat amb les mans buides. Necessitem respostes, plans i projectes concrets”, ha insistit.

Dolors Sabater també s’ha mostrat molt crítica amb el govern actual de la ciutat que, sorgit d’una moció de censura amb el suport de PP, PSC i C’s, “li manca el lideratge institucional i la capacitat d’execució de la que volien presumir, i que ara per ara només veiem actes de propaganda i cero concrecions”.

A la carta que ha entregat Dolors Sabater a Teresa Cunillera, també aprofitava per demanar la llibertat dels presos polítics i exiliats: “Són milers els badalonins i badalonines que, tot i tenir idees i sentiments molt diferents, estan d'acord que no té cap mena de sentit tenir a persones preses i exiliades que a tota llum són innocents, i que saben que els conflictes se solucionen dialogant, i votant”, ha escrit a la seva carta Dolors Sabater.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera