Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 19/9/2018

Badalona disposarà, des d’aquest mateix divendres, de dos nous camins amics
- La inauguració d’aquests nous camins escolars, que coincideix amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, es farà demà divendres a la plaça d’Ernest Lluch

Badalona disposarà, des d’aquest mateix divendres, de dos nous camins amics

Badalona estrenarà aquest divendres, 21 de setembre, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018, dos nous camins amics de la Xarxa de Camins Escolars de Badalona: el Camí Amic de la Mar Mediterrània i el Camí Amic dels Romans.

La voluntat d’aquestes rutes és promoure que els infants vagin caminant o en bicicleta a l’escola de manera autònoma, segura i sostenible; fomentar l’espai públic com a espai de socialització; impulsar hàbits de vida saludable i disminuir l’impacte que significa l’alta acumulació de vehicles privats circulant en determinats horaris i punts de la ciutat.

Un Camí Amic funciona els set dies de la setmana  tots els dies de l’any i no només pels infants d’entre 9 i 10 anys que comencen a anar sols o en grup a l’escola o pel carrer, sinó també per a totes les persones que es desplacen a peu per la ciutat. Aquests camins tenen una senyalització pròpia i compten també amb la col·laboració d’establiments i comerços que poden ajudar en un moment donat als infants quan tenen alguna necessitat d’atenció puntual.

El curs passat es va fer un treball a diferents escoles per promoure l’anar a peu i en transport públic, i a la vegada, per millorar la seguretat i la mobilitat a la ciutat. En aquest treball de creació d’un Camí Amic hi van participar alumnes, mestres i famílies de les escoles Badalona Port, Betúlia, Gitanjali, Jungfrau, López Torrejón, Maristes Champagnat, Progrés i Ventós Mir. Totes vuit també formen part del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i el Transport Públic, que és el promotor d’aquest projecte de ciutat en el qual hi han participat també, treballant conjuntament, els serveis tècnics d’Espais Públics i d’Educació.

Els Camins Amics de la Mar Mediterrània i dels Romans, s’uneixen al Camí Amic del Parc que es va posar en funcionament ara fa un any, seguint el procés de fer créixer aquesta iniciativa en tots els districtes de la ciutat, com un exemple més de la idea i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Programa festa d’inauguració del Camí Amic de la Mar Mediterrània i del Camí Amic dels Romans

16.30 hores - Sortida de la rua des de cada centre.

16.45 hores - Acollida a les rues que vagin arribant a la plaça d’Ernest Lluch

17.00 hores - Inici de l’acte amb salutació de benvinguda, presentació i parlaments.

17.30 hores - Animació i berenar.

18.15 hores – Comiat.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera