Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 20/9/2018

La Plataforma per la Conservació de les tres Xemeneies anuncia la seva participació al procés participatiu del pla d'ordenació urbanística del Litoral
- Les sessions, que es duran a terme al Casal de Cultura, comencen el proper dijous, 27 de setembre, a les 18.30 hores.

La Plataforma de les 3 Xemeneies participarà en el procés participatiu del pla d'ordenació urbanística del Litoral aportant projectes d'úsperalestresxemeneiesi suggeriments de planejament i sol·licitant que el procés participatiu no sigui un muntatge mediàtic per a cobrir les aparences.
Un dels aspectes que més preocupa als veïns de la Plataforma de les 3 Xemeneies és que s'aprovi un Pla d'Ordenació Urbanística sense haver concretat, primer, els usos de les 3 Xemeneies.
Latascadedefinirelprojected'úsdeles3Xemeneiesjafatempsquelaconsiderem prioritària. Fa molt temps que reclamem que es doni compliment a la proposta de redacció del Pla d’Usos i Viabilitat que des del2009figuraalPlad’AccióCulturalde Sant Adrià. També hemsol·licitatlacreaciód’unaOficinaReceptoraiAvaluadorade Projectes que hauria d’estar plenament activa al Consorci del Besòs.
La Plataforma presentarà diversos projectes avalats per tècnics com, per exemple, un realitzat a l’escola d'arquitectura de Paris-Val de Seine, un altre proposat per un enginyer de telecomunicacions per a la instal·lació d’un laboratori de recerca d’abast europeu, o la creació d’un centre de formació professional de l’àmbit dels estudis del campus del Besòs de la UPC, etc. Tanmateix la Plataforma, constituïda exclusivament per voluntaris, no té els mitjans per gestionar la promoció d'aquests projectes, tasca que correspon a l'Administració.

El Departament de Territori de la Generalitat va presentar aquest febrer una ? primera proposta d’ordenació territorial del Front Litoral? adrianenc amb una previsió de 1.719 habitatges, 600 places hoteleres i més de 154.000 m? 2? de sostre per a oficines i comerços. La Plataforma per la conservació de les tres xemeneies no va estar-hi d’acord i va presentar un ? conjunt de valoracions i propostes? , entre les quals l'aturada del procés de redacció del PDU i la convocatòria d’un autèntic procés participatiu.
El Consorci del Besòs engega ara un “? Procés de participació previ a l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) de les tres xemeneies de Sant Adrià? ”. La primera sessió, una “Jornada Informativa”, es farà dijous dia 27 de setembre a les 18:30h al Casal de Cultura de Sant Adrià.
El ? disseny d’aquest procés de participació? considera que el “punt de partida” ha de ser la primera proposta de la Generalitat que, a més, diu que es fonamenta en el que la Plataforma considera un simulacre de participació del 2016? . També estableix un “marc de discussió” que descarta, sense justificació suficient a parer de la Plataforma, de l’opció de transformar el Front del Litoral en un gran parc central metropolità amb equipaments.
La nova pàgina web de la Plataforma? aporta ? informació i valoracions? de cara al procés de participació, ofereix la possibilitat de ? recollir aportacions? d’entitats i persones i mostra ? propostes concretes de reutilització? de l’antiga tèrmica.
L’entitat ciutadana, des d’una ? visió metropolitana i de país? , aposta per la transformació de l’espai en un gran parc central metropolità amb equipaments, la reconversió de la tèrmica en una “Tecnòpolis” dedicada a la recerca, la transferència de tecnologia i la divulgació sobre les noves energies, aprofitant la proximitat del Campus del Besòs de la UPC i la zona industrial adjacent. Proposta que considera complementària amb altres usos com poden ser un centre de formació professional d’àmbits lligats als estudis superiors de campus proper, un laboratori de microgravetat i un espai de memòria del passat industrial del litoral barcelonès des del Poblenou fins a Montgat.
De tota manera, la Plataforma creu necessària i urgent la posada en marxa d’una ? Oficina receptora i avaluadora de projectes de reutilització de les tres xemeneies? , aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Sant Adrià, que hauria de fer possible, entre d’altres, un estudi de Debilitats-Amenaces-Fortaleses-Oportunitats (DAFO), un concurs internacional d’idees i un pla d’usos i viabilitat.

Foto: MS
Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera