Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 3/10/2018

El proper diumenge, 7 d’octubre, es posa en marxa la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric
- La nova ‘Jugatecambiental’ s’inaugura amb un cicle de tardor ple d’activitats i propostes adreçades al públic familiar que permetran conèixer un espai de gran valor mediambiental.

El proper diumenge, 7 d’octubre, es posa en marxa la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric. Foto: Comunicació BDN

El proper diumenge, 7 d’octubre, es posa en marxa la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric que s’afegeix a la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús.

El torrent de la Font i el turó de l'Enric conformen un dels espais verds més rellevants dins la trama urbana de Badalona. Antigament, el torrent de la Font, naixia al turó d'en Boscà i anava fins al mar seguint l'actual traçat del carrer de la Riera d’en Matamoros. Actualment, aquest torrent conserva, lliure d'edificació, la part alta de la conca i amb el turó de l'Enric formen una unitat que representa la principal zona verda dels barris de la Morera i de Bufalà (14,6 ha) i un espai de connexió amb la resta de grans parcs de la ciutat i amb la serralada de Marina, a través de la ronda verda que envolta el continu urbà de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

Dins d’aquest context i, amb l’objectiu de posar en valor els parcs de la ciutat com a espais naturals i de lleure, de la mà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Badalona es posa en marxa la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric. 

Tots els diumenges, des del 7 d’octubre i fins el 25 de novembre, es desenvoluparà un cicle de tardor ple d’activitats destinades al públic familiar. A les activitats lúdiques i de descoberta s’hi afegeixen itineraris de natura i activitats dirigides que posaran en valor el parc i el seu entorn com a illes de natura dins la ciutat.

La ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric és un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, dirigit per l’Associació de Lleure Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats que obrirà, durant el cicle de tardor, tots els diumenges, fins el 25 de novembre, d’11.30 a 13.30 hores, i on es proposen activitats lúdiques no guiades que permetran la interacció familiar. També hi haurà dies en que s’oferiran activitats dirigides de temàtica mediambiental relacionades amb el parc a càrrec de l’Associació Salvem el Turó de l’Enric i el Torrent de la Font. Tanmateix, en aquesta línia, hi haurà activitats del programa “Compartim un futur” portades a terme per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per poder participar en aquestes activitats no caldrà fer una inscripció prèvia i només cal presentar-se al mòdul de la ‘Jugatecambiental’ per tal d’apuntar-s’hi al mateix moment.

La ‘Jugatecambienta’l del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric s’ubica al mòdul situat a prop de l’accés al parc, on conflueixen els carrers del Torrent de la Font i el de Sant Vicenç, a la zona del parc de la Bòbila.

El projecte de la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric està organitzat per l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Els tallers estan dirigits per l’associació de lleure El Gripau Blau i l’Associació Juvenil Demasiats i les visites guiades de natura aniran a càrrec de l’associació Salvem el Turó de l’Enric i el Torrent de la Font.

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera