Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 8/10/2018

L’exposició “Dibuixos de guerra 1914-1918. Llorenç Brunet” s’inaugura dimarts 9 d’octubre al Museu de Badalona
- La mostra conté 47 dibuixos originals del dibuixant i caricaturista badaloní dedicats a la Gran Guerra.

Coincidint amb el centenari del final de la I Guerra Mundial, el Museu de Badalona inaugura, el proper dimarts 9 d’octubre a les 19 hores, “Dibuixos de Guerra 1914-1918. Llorenç Brunet”.

Format a la Llotja, i becat després per estudiar a Alemanya, el dibuixant i caricaturista badaloní Brunet va aconseguir un gran reconeixement gràcies als seus reportatges dels diferents conflictes bèl·lics que assolaren Europa a principis del segle XX, però també per la seva tasca d’il·lustrador i pels seus ex-libris, sobretot de personatges polítics.

La mostra recull quaranta-set dibuixos originals que Brunet va dedicar a la Gran Guerra i que són el resultat d’haver estat espectador d’excepció, en la primera línia de batalla. El seu talent pel dibuix i la capacitat d’abstracció i d’anàlisi del que estava passant en l’àmbit internacional, converteixen la seva obra en crònica d’excepció d’un dels episodis més importants de la història europea.

“Dibuixos” podria ser la crònica bèl·lica i la crítica política de qualsevol moment de la història contemporània de qualsevol dels conflictes actuals. La punyent realitat terrorífica reflectida en el rostre dels soldats, les mirades perdudes, la cura a mostrar el camp de batalla fins al mínim detall, produeixen instantànies que avui rebrien el nom de fotoperiodisme. Les esfereïdores cares convertides en caricatura, les referències constants a les disputes polítiques i econòmiques mundials, fan de l’obra de Brunet un missatge de total actualitat.

Durant la inauguració, Laia Dodas, coautora del llibre La Gran Guerra 1914-1918 Llorenç Brunet, farà de guia en una visita a l’exposició.

La mostra es completarà amb el següent cicle de xerrades:

Dijous 11 d’octubre, a les 19 hores

Feminitat i Masculinitat a la Primera Guerra Mundial,

a càrrec de Gemma Torres Delgado, professora d’Història Contemporània de la UB.

Dijous 18 d’octubre, a les 19 hores

¿Por qué Alemania perdió la Guerra en 1918?,

a càrrec de Pedro Fatjó Gómez, professor titular d’Història i Institucions Econòmiques de la UAB.

Dijous 25 d’octubre, a les 19 hores

El final de la Primera Guerra Mundial i els tractats de pau,

a càrrec de Joan Villarroya Font, catedràtic d’Història Contemporània de la UB.

Dijous 8 de novembre, a les 19 hores

Sacrifici. Els poetes britànics a la I Guerra Mundial,

a càrrec de Marcel Riera, poeta i traductor.

L’horari per poder veure la mostra és de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenges i festius de 10 a 14 hores. El dilluns està tancada.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera