Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 9/10/2018

Guanyem Badalona demana la pacificació de Francesc Layret tan bon punt es posi en marxa el nou tram de lateral de l’autopista C31
- Dolors Sabater reclama continuar apostant per polítiques de mobilitat sostenible aprofitant l’obertura al març-abril del nou tram del lateral anunciada avui pel conseller de Territori.

Guanyem Badalona demana la pacificació de Francesc Layret tan bon punt es posi en marxa el nou tram de lateral de l’autopista C31

Dolors Sabater i els regidors de Guanyem Badalona en Comú han acompanyat avui el Conseller de Territori, Damià Calvet, conjuntament amb el govern local, a la visita a les obres del lateral de la C31. Allà, el Conseller ha posat calendari a l’obertura d’aquest nou tram del lateral que unirà els barris de Sant Crist amb la Morera i Bufalà.

La que va ser alcaldessa de Badalona des del 2015 fins al juny de 2018 (després que una moció de censura de PP, PSC i Cs la fes fora) ha valorat positivament l’anunciada posada en marxa d’aquesta obra tan esperada i ha demanat que s’aprofiti per “capgirar el model de ciutat i impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat”.

Tal com detalla un complet informe de mobilitat, encarregat per l’Ajuntament de Badalona el 2012, amb l’obertura del lateral de la C31 es fa tècnicament viable la pacificació del carrer Francesc Layret, redirigint la major part del seu trànsit cap a la Via Augusta, que passaria a ser una via de doble sentit. Així, la circulació de vehicles per Francesc Layret es limitaria al veïnat resident amb gual, als serveis municipals i a les operacions de càrrega i descàrrega. Aquesta pacificació, doncs, suposaria grans beneficis pels vianants, que guanyarien espai i seguretat, i dinamitzaria l’àrea comercial i de restauració de la zona, alhora que facilitaria l’accés als diversos equipaments municipals i a les escoles que hi ha a la zona.

En mobilitat sostenible, sobre el nou tram del lateral de la C31, entre l’avinguda President companys i el carrer Coll i Pujol, Dolors Sabater ha lamentat no veure projectada la construcció d’un carril bici bidireccional segregat, tal com havia demanat el seu govern, sobretot tenint en compte la gran quantitat d’equipaments educatius que quedaran connectats pel nou tram de lateral. També s’ha lamentat de no veure una bona connexió directe cap al lateral des de l’Avinguda President Companys direcció sud, cosa que produirà un excés de trànsit de vehicles redundant quan podria evitar-se. “Esperem ser a temps de rectificar i que aquesta obra tan esperada no signifiqui tornar a prioritzar la mobilitat en cotxe, per sobre de les persones, el transport públic i les bicicletes”, ha dit Sabater, i segueix: “Per això mateix és imprescindible aprofitar la seva posada en marxa per no demorar ni un dia més la pacificació del carrer Francesc Layret, posant-nos així al nivell de tantes ciutats catalanes que han pacificat els carrers principals dels seus centres urbans”.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera