Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/10/2018

Un espai de benestar emocional pels veïns i veïnes de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Cabanyes
- Es durà a terme semanalment al CAP Nova Lloreda.

Una xerrada sobre les emocions a càrrec de professionals de Badalona Serveis Assistencials (BSA) donarà el tret de sortida aquest dijous, 18 d’octubre, a les 17.30 hores, a l’Espai Obert de Benestar Emocional, una iniciativa adreçada als veïns de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes, però oberta a la ciutadania de la resta de Badalona, que es desenvoluparà setmanalment al Casal de Gent Gran de Nova Lloreda.

Cada dijous, de 17.30 a 19 hores, el casal acollirà una activitat per afavorir la salut mental organitzada per serveis o entitats que formen part de la taula de benestar emocional constituïda l’any passat en el marc del programa “COMSalut. Comunitat i salut”. El Centre d’Atenció Primària (CAP) Nova Lloreda, gestionat per BSA, va ser escollit el 2015 per participar en la fase pilot d’aquest programa, impulsat pel Departament de Salut, que vol potenciar les actuacions de salut comunitària.

En el marc d’aquest projecte, i en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona, es va desenvolupar un procés obert a la participació ciutadana per determinar necessitats de salut a atendre de manera prioritària en els barris de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes. Fruit d’aquesta anàlisi es van constituir dues taules formades per entitats i serveis: una de benestar emocional i una de gent gran.

La primera acció engegada per la taula de benestar emocional, que va arrencar l’octubre de 2017, va ser “Escolta activa”, un projecte per abordar, de forma grupal, malalties de salut mental com trastorns d’ansietat, depressions menors o trastorns adaptatius. A aquesta proposta de teràpia grupal, que es porta a terme al CAP i condueixen un psicòleg i un infermer comunitari, se suma ara l’Espai Obert de Benestar Emocional.

La xerrada “Com ens sentim? Parlem de les emocions”, a càrrec de tres infermers de BSA, inaugurarà dijous aquest espai, que donarà cabuda a propostes de tipologia diversa -com xerrades, sessions d’exercici físic, etc.- i que inclourà en la seva programació activitats per a totes les edats. Una classe de ioga, una exhibició de curtmetratges i una xerrada sobre l’exercici com a antidepressiu són algunes de les propostes que es duran a terme entre octubre i novembre. Per assistir a les activitats no caldrà fer inscripció prèvia, però les places seran limitades a l’aforament de la sala.

Les entitats i serveis que desenvoluparan l’Espai Obert de Benestar Emocional son l’Ajuntament de Badalona (Salut i Serveis Socials), el Casal de Gent Gran de Nova Lloreda, la Biblioteca Lloreda, Badalona Associació Afectats de Fibromiàlgia, Espai Jove Supernova, el programa XarXaJoves Barcelonès Nord, les farmàcies Nova Lloreda, Condon i Lloreda, i Badalona Serveis Assistencials.

Arrenca
Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera