Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 19 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 26/10/2018

Arrenca una iniciativa per detectar i donar suport a persones grans que pateixin solitud i aïllament
- Adreçada a la població dels barris badalonins de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes.

Amb l’objectiu de detectar i donar suport a persones grans que pateixin solitud o aïllament, aquest dijous, 25 d’octubre, es posarà en marxa “Grans veïns”, un projecte adreçat a la població del barris badalonins de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes. Mitjançant aquesta iniciativa, s’oferirà a veïns i comerciants un telèfon de contacte, gestionat per professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) Nova Lloreda, al qual podran adreçar-se si detecten alguna persona gran que pateix solitud i que creuen que pot necessitar algun tipus d’ajuda. 

Una dotzena de voluntaris, integrada per membres del Casal de Gent Gran de Nova Lloreda i d’Amics de la Gent Gran, serà l’encarregada de difondre la iniciativa a peu de carrer, per exemple explicant-la als comerciants i distribuint cartells a botigues i equipaments del barri. L’equip de voluntaris ha rebut, a través del Casal, una formació específica en habilitats socials per dur a terme aquesta tasca.

Els veïns o comerciants que vulguin traslladar a l’equip de “Grans veïns” que han detectat alguna persona gran que consideren que es podria beneficiar del projecte hauran de trucar al telèfon 93 507 20 51 i deixar un missatge en el contestador automàtic vinculat a la iniciativa, gestionat per professionals de treball social i infermeria del CAP Nova Lloreda.

Aquests professionals seran els encarregats de contactar amb la persona gran i d’analitzar el seu cas, mitjançant una valoració de les seves necessitats de salut i socials. En concret, per afrontar les situacions de solitud i aïllament social no desitjades el projecte preveu dues opcions: que les persones grans participin en les activitats comunitàries que se celebren en aquests barris o que puguin rebre un suport més personalitzat mitjançant el servei d’acompanyament emocional que ofereix Amics de la Gent Gran a través de la seva xarxa de voluntariat. Per afavorir que el servei d’acompanyament pugui arribar a totes les persones grans que ho necessitin, l’entitat anima la ciutadania dels barris en què es desenvoluparà “Grans veïns”, i als badalonins en general, a sumar-se a la seva xarxa de voluntariat.

 

Programa Comsalut

“Grans veïns” és una iniciativa de la Taula de gent gran constituïda en el marc del programa “COMSalut. Comunitat i salut”. El CAP Nova Lloreda, gestionat per l’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA), va ser escollit el 2015 per participar en la fase pilot d’aquest programa, impulsat pel Departament de Salut, que vol potenciar les actuacions de salut comunitària.

En el marc d’aquest programa, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Ajuntament de Badalona i BSA van realitzar un diagnòstic dels problemes de salut en els barris de Nova Lloreda, Sistrells i Sant Crist de Can Cabanyes, que va anar seguit d'un procés, obert a la participació ciutadana, per establir quins d’aquests problemes calia abordar de forma prioritària. El procés va desembocar en la posada en marxa de dues taules formades per entitats i serveis: una de benestar emocional i una de gent gran. “Grans veïns” és la primera iniciativa que engega aquesta última.

Els voluntaris de “Grans veïns” es trobaran al Casal de Gent Gran de Nova Lloreda aquest dijous, 25 d’octubre, a les 10 hores, per començar la difusió del projecte als barris, per exemple mitjançant visites a comerços i la distribució de cartells. Si voleu cobrir aquest acte simbòlic d’inici del projecte, en què també hi haurà representants de les entitats que l’impulsen, o necessiteu més informació, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Foto: Pixabay

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera