Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 19/11/2018

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona acull l’exposició “Anar i tornar a Brossa”
- La mostra es podrà visitar del dimarts 20 de novembre al diumenge 3 de febrer.

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona acull l’exposició “Anar i tornar a Brossa”

Aquest dimarts, 20 de novembre, a les 19 hores, s’inaugurarà la nova exposició que acollirà la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona (carrer de Francesc Layret, 78-82) “Anar i tornar a Brossa” a propòsit de la commemoració del centenari del naixement del poeta.

La mostra pretén donar a conèixer les obres del fons Patrim de la Col·lecció Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

L’eix temàtic que guia l’exposició és el diàleg entre la selecció d’obres d’aquest fons i una tria de la poesia escènica de Joan Brossa. Amb els diàlegs entre obres es pretén fer present la vigència de la producció de Brossa i projectar-la cap al futur: l’obra que genera obra. Capes semàntiques de producció artística se sumen, travessen el temps i posen en relleu com són d’imprescindibles la cultura i la creació per situar al públic i entendre el món. Joan Brossa, doncs, esdevé un magnífic eix de recerca, d’aprenentatge, d’interacció i d’expansió dels processos de creació.

«Anar i tornar a Brossa» vol generar i mostrar vasos comunicants entre els diversos temps, generacions i obres d’art. El recorregut suposa una mirada sobre l’entorn, el més proper i el més allunyat. La interpretació sorgeix del joc de distàncies entre els artistes i entre les obres: les de la Facultat de Belles Arts i les de Joan Brossa.

Amb aquesta exposició es vol homenatjar el centenari del naixement de Joan Brossa, i contribuir a difondre, entre les generacions més joves, la rellevància de l’obra i de l’autor, precisament per la seva riquesa, transversalitat i singularitat com a creador, sempre a prop de l’art del seu temps i d’inqüestionable contemporaneïtat.

“Anar i tornar a Brossa” es podrà veure fins diumenge 3 de febrer, de dimarts a divendres de 16 a 20 hores, dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores, i diumenges i festius d’11 a 14 hores. Cada diumenge a les 12 hores hi haurà una visita guiada a la mostra.

Recordem que l’entrada és lliure.

Activitat complementària

L’exposició ve acompanyada d’una taula rodona “La creació en acció! L’art ens dona veu?” amb la participació de la pedagoga i investigadora de la literatura, Glòria Bordons; la fotògrafa, Amanda Bernal, i l’artista, Joan Puche i moderada per Mar Redondo.

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera