Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 16/11/2018

L’obra de teatre INFARTO és la primera prescripció cultural de BSA fruit de l’aliança amb l’entitat municipal Badalona Cultura
- El conegut actor Santi Rodríguez és el director i actor de l’obra basada en fets reals, que suposa la primera de les iniciatives prescriptores que les dues entitats ofereixen a la població .

L’obra de teatre INFARTO és la primera prescripció cultural de BSA fruit de l’aliança amb l’entitat municipal Badalona Cultura

INFARTO. ¡No vayas a la luz! és la primera obra de teatre que l’organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA) vol prescriure als seus usuaris i  professionals. Aquesta iniciativa signada per les dues entitats municipals (BSA i  Badalona Cultura) s’emmarca dins el programa Badalona Ciutat Saludable i persegueix  promocionar i millorar la salut i el benestar emocional de la ciutadania.

L’obra de Santi Rodríguez que s’estrena aquest 18 de novembre a les 19 hores al  Teatre Blas Infante de Badalona està basada en fets reals, els seus. Tal i com predica  l’actor, “si hem de morir... que sigui de riure”.

Diuen que un instant abans de morir veus la pel·lícula de  la teva pròpia vida, però en Santi Rodríguez ha vist una  obra de teatre; tot un espectacle sobre la seva vida, sobre  la seva manera d’escapolir-se de la mort i el seu jurament  de gaudir d’aquesta segona oportunitat que li ha caigut  del cel. Un home madur amb una vida familiar estable  pateix un infart que el duu a les portes de la mort. Allà  repassa la seva vida i rep una revelació divina: ha de tornar d’aquest viatge per complir totes les coses  pendents que ha estat a punt de deixar sense fer.

L’evidència científica mostra com la realització d’activitats culturals i d’altres de caire  social milloren l’estat de salut i benestar de la comunitat. De fet, el fenómen de  prescripció social -incloses les propostes culturals- fa anys que es potencia des d’òrgans com l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). A BSA, projectes  com COMSalut al CAP Nova Lloreda i, en general, el treball amb la comunitat liderat  per l’Atenció Primària defensen -en aquesta línia- la idoneïtat de proporcionar  alternatives no sanitàries, fent ús dels recursos de la comunitat en benefici de la salut
individual i col·lectiva de la població. En determinats casos, també l’ús de l’humor ha  estat avalat com un vehicle important per gestionar la pròpia experiència com a  pacients i/o cuidadors. De fet, l’activitat de riure ja és saludable per exercitar 400  músculs i, a més, reduir els nivells d’estrès.

Aliança amb vocació pública i municipal
Fruit d’aquesta aliança els professionals de BSA podran beneficiar-se de descomptes  en les diferents activitats dels centres d’arts escèniques (Teatre Zorrilla, Principal i Blas  Infante) de Badalona Cultura.

Altres propostes de la nova aliança entre les dues entitats badalonines són la promoció  d’activitats sobre aspectes socials o vinculats amb la salut que s’adrecin a un públic  familiar mitjançant el blog i l’app de Pediatria (Parlem-ne i BSA APPediatria,  respectivament). D’altra banda, s’aprofitaran espais de difusió com poden ser les  xarxes socials i les activitats relacionals amb el teixit social per poder prescriure  activitats culturals quan hi hagi un benefici per a la salut i el benestar emocional. Aquest  fet permetrà reforçar el treball per un envelliment actiu i saludable, línia estratègica de  BSA, que ja compta amb el reconeixement europeu com a lloc de referència.

L’objectiu no és nou: recomanar activitats saludables, incloses les culturals, per millorar  la salut i qualitat de vida de la nostra població. El que sí és novetat és el nou escenari  que planteja l’aliança i els dos actors principals: BSA i Badalona Cultura.

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera