Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 16/11/2018

Comencen les tasques de buidatge i neteja del llac del parc de Ca l’Arnús
- Per motius de seguretat no es podrà accedir al llac i al seu entorn fins al cap de setmana del 15 i 16 de desembre, data prevista per a la reobertura.

El procés de manteniment d’aquest espai es fa seguint els protocols que preserven els seus valors ecològics i de biodiversitat

Avui divendres ha començat el buidatge del llac del parc de Ca l’Arnús per tal de fer les tasques de manteniment d’aquest espai. Durant la realització de les feines, i com a mesura de seguretat, queden tancats tots els accessos al llac, el qual tornarà a ser visitable i accessible al públic a partir del cap de setmana del 15 i 16 de desembre.

Durant els propers 5 dies es rebaixaran els 3.800 metres cúbic d’aigua continguts als 2.072 metres quadrats de superfície i l’1,25 metres de fondària del llac, fins a arribar al nivell dels sediments. El reaprofitament de l’aigua per a reg no serà viable perquè com a conseqüència dels darrers episodis de pluja a la ciutat les necessitats hídriques de la vegetació es troben cobertes i el terreny de l’entorn del llac també està saturat. Pel que fa als sediments que es recuperaran, una part es reaprofitarà al mateix parc i la resta del material serà destinat a una planta de compostatge per a la seva posterior revalorització.

Protocol per a la gestió de làmines d’aigua de parcs metropolitans

Posteriorment tindrà lloc el procés de neteja i inspecció del vas i les parets del llac del parc de Ca l’Arnús. Aquest procés es farà seguint el protocol establert per a la gestió de les làmines d’aigua de la xarxa de parcs metropolitans de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). Així, el llac del parc de Ca l’Arnús té una classificació de grau 1, és a dir: “Làmines amb un alt grau de naturalització o amb un alt potencial. Riques en vegetació i fauna aquàtica. Situades en un entorn favorable. Amb unes dimensions que afavoreixen la gestió”. Condició que cal preservar en les tasques de manteniment.

Gestió de la fauna

L’empresa encarregada de les tasques de buidatge i neteja treballa conjuntament amb Galanthus, especialitzada en gestió de fauna, per tal de capturar els animals que hi viuen. Els exemplars que no estiguin catalogats com a espècies no invasores es tornaran a reintroduir.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera