Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 19 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 22/11/2018

El conseller El Homrani presenta l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord 2018-2019
- Dona servei principalment a les ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besòs.

Un moment de la presentació de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. Foto: GenCat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat avui l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord, un dels catorze que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya i que enguany ja compleix tres edicions. Aquest Ateneu Cooperatiu dona servei principalment a les ciutats de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besòs.

El conseller ha destacat que serveis com aquests “són una oportunitat per al territori i a la vegada un repte”. “Per primera vegada es transfereix el protagonisme al territori per desenvolupar plans de promoció i desenvolupament de l’economia social adaptats a les seves especificitats”, ha dit El Homrani.

El conseller s’ha mostrat convençut que amb la implantació de la xarxa d’ateneus cooperatius el Govern de la Generalitat ha fet “una aposta més ambiciosa que mai pel foment de l’economia social i cooperativa”. El Homrani ha explicat que “fins ara els resultats globals han estat molt positius amb gairebé 700 entitats públiques i privades vinculades, més de 2.900 activitats i recursos, 805 persones inserides en empreses de l’economia social i cooperativa, més de 34.000 persones participants i més de 200 empreses creades”.

L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord estarà coordinat en aquesta tercera edició per la cooperativa La Sargantana Dalt de la Vila SCCL, que continuarà treballant per donar suport i consolidar i enfortir la xarxa d’entitats territorials. També formen part del projecte com a entitats agrupades la Fundació Surt, Grameimpuls SA, La Page Original SL, l’Ajuntament de Badalona i Cervesa Capfoguer SCCL. El Departament destinarà al finançament de l’Ateneu 222.000 euros.

D’altra banda, també s’ha seguit donant impuls als Projectes Singulars destinats a fomentar la reactivació econòmica, la competitivitat i dinamitzar l'ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials o empreses. Des de l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, s’està portant a terme l’acompanyament d’un dels projectes singulars, i es preveu que en un futur puguin identificar i fer aflorar més projectes arreu del territori.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius, distribuïts arreu del país, donen servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l’economia social i cooperativa. La creació d’aquesta xarxa, que es va encetar el 2016, suposa el naixement d’espais de coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa a cada territori.

Actualment, està formada per 14 Ateneus Cooperatius, als quals el Departament destina més de 4 milions d’euros. Hi ha ateneus a l’Alt Pirineu-Aran, les comarques de Lleida, la Catalunya Central, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, la regió del Penedès, les Terres de l’Ebre, Girona, Maresme, Hospitalet de Llobregat, Barcelona ciutat i el Barcelonès Nord.

En total, el Departament destina enguany 13 milions d’euros a la consolidació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatiu i Projectes Singulars a tot Catalunya.

El conseller ha afirmat que la Xarxa està consolidada i que les cooperatives s’hi han involucrat plenament. “Una bona mostra d’això, és que de les 320 entitats col·laboradores que hi ha, un 80% són cooperatives i entitats de l’economia social”, ha dit Chakir el Homrani.

El conseller ha aprofitat la presentació per reivindicar i posar en valor l’economia social i cooperativa. “Les cooperatives i les empreses d’economia social i solidària generen riquesa i ocupació estable i de qualitat des dels valors i els principis, apostant per les persones, creant formes de participació, fomentant la diversitat el desenvolupament local i l’arrelament al territori”, ha afirmat El Homrani.

En els darrers tres anys el nombre de llocs de treball generats per les cooperatives ha crescut fins a situar-se a valors superiors d’abans de la crisi. Aquest 2018 la població ocupada a les cooperatives és fins ara de 47.397 persones, gairebé 2.000 persones més que l’any passat. Així mateix, també ha crescut el nombre de cooperatives creades i s’ha passat de 115 al 2015 a 176 fins ara aquest any.

D’altra banda, des de la creació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius també ha augmentat la creació de cooperatives arreu del territori, fins i tot en zones menys proclius. L’any 2016 el nombre de cooperatives creades fora de Barcelona era del 17% i un any després aquesta xifra ja s’elevava al 24%.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera