Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 d'Abril de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/11/2018

El Ple de Badalona debatrà si reprova Albiol pels seus tuits xenòfobs
- La moció de reprovació la presenten Guanyem Badalona i ERC al Ple de l’Ajuntament on l’expresident del PPC continua sent regidor.

Avui a partir de les 18 h, durant la celebració del Ple ordinari de l’Ajuntament de Badalona, es debatrà en un dels punts la reprovació al regidor de la ciutat i expresident del PP català Xavier García Albiol pel darrer tuit xenòfob en relació a l'agressió sexual a una dona a Santa Coloma de Gramenet el passat 11 de novembre:

"Lo ocurrido en Sta. Coloma de Gramanet con la agresión sexual a una chica por parte de jóvenes magrebíes es consecuencia de la política de inmigración de este país consistente en dar todos los derechos y no exigir ninguna obligación", va escriure a Twitter el passat 13 de novembre.

Aquesta publicació li van costar un munt de crítiques a Albiol per part de diferents dirigents polítics de tot l’arc parlamentari català i diferents professionals que van recordar, amb dades, que els immigrants són menys proclius a cometre delictes i que és indecent associar violència masclista amb el fenomen migratori.

Per aquest motiu els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú (on forma part l’exalcaldessa Dolors Sabater, desallotjada al juny per una moció de censura de PP, PSC i C’s) i ERC han presentat una moció al Ple del seu Ajuntament (on Albiol continua sent regidor) per reprovar el comentari del regidor del PP i condemnar “les actituds i afirmacions públiques, de qualsevol dels seus membres, que incitin al racisme i la xenofòbia”.

La moció declara que “no considerem adequat que un regidor d’aquest Ajuntament s’expressi en termes obertament xenòfobs per buscar el vot d’aquelles persones que se senten amenaçades, creant alarmisme entre la ciutadania. Ens sembla que aquesta actitud és impròpia d’un càrrec electe d’aquest consistori, que el que hauria de fer és treballar pels veïns i veïnes fomentant la cohesió social”. I, continua, considera “greu relacionar la nacionalitat dels agressors i el fenomen migratori amb un atac masclista, quan malauradament d’aquests en tenim massa exemples passats i recents per saber que no responen a cap més lògica que la del patriarcat i aquest no entén de nacionalitats ni de condició sexual”.

Text: Comunicació Guanyem Badalona


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera