Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 19 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 5/12/2018

Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal especialitzat en el tràfic de cocaïna a Badalona
- Dels 8 detinguts, 3 han entrat a presó i la resta a quedat en llibertat amb càrrecs.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de Badalona amb la col·laboració de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Unitat Canina van detenir el 27 de novembre els membres d’un grup criminal especialitzat en el tràfic de drogues i en el qual cadascú tenia un rol definit. El grup estava format per vuit persones, tres dones i cinc homes, de nacionalitat espanyola, colombiana i romanesa i tots veïns de Badalona.

La investigació, que es va iniciar a principis de novembre, es va desenvolupar en dues fases. En una primera fase, els agents van comprovar que el grup criminal venia i distribuïa la droga a compradors finals i que la venien des de quatre domicilis de Badalona on rebien una gran afluència de compradors. La comanda s’acostumava a realitzar per telèfon per agilitzar la recollida i en pocs minuts el comprador anava a un dels pisos i s’emportava la droga.

La segona fase de la investigació es va iniciar quan, amb tota la informació recollida gràcies als informes dels agents de policia, els investigadors van establir un dispositiu coordinat amb ARRO i amb la Unitat Canina per entrar simultàniament als quatre pisos investigats.

Dins dels quatre pisos, els investigadors van localitzar 55 embolcalls de cocaïna, uns 35,10 grams, i 137 grams de cocaïna en roca. També van trobar 28.000 euros en bitllets petits i 3 bàscules de precisió. Els arrestats comptaven amb un revòlver amb munició, una pistola de calibre 25 també municionada i tres pistoles elèctriques TASER. A més d'un lot amb descàrrega elèctrica, un puny americà amb descàrrega elèctrica i un bastó policial extensible.

Un cop finalitzat l’escorcoll els agents van detenir a set persones i van lliurar a tres menors que hi havia dins dels pisos a familiars i amics per tal que se’n fessin càrrec.

Poc després, els investigadors van localitzar una altra persona que també estava sent investigada per aquests fets i el van detenir.

La investigació es manté oberta i no es descarten més detencions per aquests fets.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 29 de novembre i el jutge va decretar presó provisional per tres dels membres del grup i llibertat amb càrrecs per la resta.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera