Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 19 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 1/2/2019

Aquest febrer s’inicien les obres de la primera fase de reforma de la plaça de Trafalgar de Llefià de Badalona amb un pressupost d’1,2 milions d’euros
- La proposta inclou les aportacions del veïnat per millorar la centralitat i l’accessibilitat de l’espai.

La primera fase de les obres de reforma de la plaça de Trafalgar dels barris de Sant Antoni i Sant Mori de Llefià de Badalona començarà a partir del dilluns 18 de febrer un cop l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha finalitzat el projecte d’execució i després de reunions informatives i de la creació d’una comissió de treball i seguiment amb el veïnat durant l’any 2018. Ahir dilluns, al Centre Cívic Torre Mena, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, el regidor de l’Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro, i tècnics municipals van informar els veïns i les entitats del barri de l’imminent inici de les obres i, a més, també van informar de les obres previstes per aquest any a la plaça de les Palmeres i a la plaça d’Azorín.

El termini d’execució previst de les obres, adjudicades a l’empresa constructora BENJUMEA S.A. per un import d’1.238.580 €, IVA inclòs, és de vuit mesos.

Aquesta primera fase del projecte de reforma de la plaça de Trafalgar preveu la creació d’un espai lliure pensat per tal que la ciutadania pugui descansar i passejar, però també amb zones per a realitzar altres activitats.

El desnivell amb l’avinguda del Marquès de Sant Mori quedarà resolt mitjançant una grada, amb una part enjardinada i una altra adequada per a asseure’s, la qual cosa convertirà aquest espai en un eventual escenari.

L’objectiu de reforçar la centralitat de la plaça també es resolt millorant la connectivitat i l’accessibilitat urbana amb els diferents carrers de l’entorn. A l’interior de la plaça es crearan diverses zones d’estar i espais enjardinats amb una nova àrea de jocs infantils. El projecte inclou la recol·locació de les pistes de petanca i la reforma del bar existent.

En fases posteriors de l’obra, actualment en fase de projecte, s’habilitarà la pèrgola de la plaça de manera que serveixi d’escenari a l’aire lliure per a esdeveniments, espectacles o concerts. Així mateix es milloraran els espais necessaris que planteja l’equipament de l’escenari; lavabos públics; quadres elèctrics, etc. Aquestes actuacions estan inicialment pressupostades en uns 350.000 euros.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera