Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 8/2/2019

El Port acull una regata de la V Lliga de rem en batel
- A més arrenca la temporada de vela del monotip J80 i impulsa la creació de la categoria Breast Cancer Survival de dragon boats amb les dones que han superat càncer de pit.

Cap de setmana, de nou, intens en el Port de Badalona en el que les diferents entitats i clubs presents ha programat diversitat d’activitats. De manera que dissabte, el Moll de Capitania, l’àrea de la rampa i la seva explanada adjacent  i el moll adossat del Dic de Recer acolliran des de primera hora de la tarda, des de les 15.00h a les 18.00h, la primera de les dues regates que es celebraran de gener a l’abril i que conformen la V Lliga de batel interclubs, memorial Marc Iborra.  La segona serà en un mes, el 9 de març, també en horari de tarda, el referit memorial Marc Iborra que suma a les medalles la bandera del Memorial. Des del 2015 aquesta competició rep el nom del jove esportista de rem, soci del Club de Rem Badalona, que va morir el març del 2014 amb 23 anys. Des de l’any següent, la lliga de batel, que cada cop prem més força, se celebren en la seva memòria i habitualment és el seu pare qui lliura la bandera que reconeix la victòria de cada equip. La trainera que té el club també està batejada amb el seu nom. El batel és una embarcació de 4 vogadors i 1 timoner, que també té presència entre la flota dels clubs de la ciutat.

El calendari d’aquesta edició 2019 va començar a Flix,  continuarà  dues sessions a Badalona i acabarà a Sant Jaume d’Enveja.  A la cita a Badalona, liderada pel Club de Rem Badalona,  hi participaran el Club Nàutic Bétulo, el Club de Rem Santa Cristina, el de Flix, Móra d’Ebre i Deltebre  si demà dijous no s’apunta cap d’altre més. La competició començarà a les 15.00 per les categories de menor edat i conforme avanci la tarda, competiran quatre batels de manera conjunta,  les categories superiors. La distància també augmentarà d’acord amb els equips, de manera que  els alevins i infantils faran 400m; els cadets 1.400m i els juvenils i absoluts, 2.100 metres. S’ha superat el model de contrarellotge per alleugerir la competició i afectar el mínim la bocana.

La cita de dissabte a la tarda obre una temporada marcada per múltiples cites  vinculades amb el rem. No en va,  durant el mes de març se celebrarà una regata de la lliga de llagut i la  segona sèrie de la lliga de batel. Cada regata fa podi propi. Els premis se lliuraran sobre les sis de la tarda.

Arrenca la temporada del monotip J80

Diumenge al matí, a les 15h arrencarà de la mà del Club de Vela Badalona, Corsa Nàutica i Wind Club  una nova edició de la Promoregata 2019, una regata de monotips J80. Unes hores abans  es lliuraran els premis de l’edició 2018. Les característiques d’aquesta cita, fixada cada tercer diumenge de mes (aquesta convocatòria es fa de manera excepcional perquè pe motius meteorològics es va a ver d’ajornar l’edició del 20 de gener), és que s’hi accepten persones més novells i més experimentades –amb instructor o sense-, que poden aprofundir en la pràctica de les regates sense la necessitat de disposar d’una embarcació en propietat. L’impuls d’aquest tipus de formula de practicar la vela sense disposar d’un vaixell propi adopta diferents modalitats en el Club de Vela Badalona.

De 12 a 14h, en la rampa, tastet de Dragon Boat

De manera gairebé paral·lela transcorrerà una activitat amb els dragon boats.   DragonBoat és un esport mil·lenari que prové de la Xina i es refereix a l’embarcació que té cap i cua de drac compostes per un equip de 10 (en el cas de Badalona) o bé 20 palistes i una persona fa de timbaler que se situa al capdavant de l’embarcació i porta el ritme de l’equip. Fa més de 2000 anys que es practica als països asiàtics i a l’actualitat és l’esport nàutic que més creix en nombre de federats arreu del món, degut a que és molt fàcil de practicar. A Badalona hi ha un club des de la tardor del 2016, que organitza, entre d’altres esdeveniments, el Festival Dwuandu a la primavera. Hi ha un altre punt molt potent a destacar del DragonBoat: la categoria Breast Càncer Survivals. BCS està formada  per dones que han patit un càncer de pit i que, un cop recuperades, s’han inscrit per formar part d’un equip. Aquesta  actitud proactiva ajuda a nivell físic i mental. Aquest moviment  provoca un drenatge limfàtic manual a la zona afectada per la cirurgia molt beneficiosa per a la recuperació i per evitar el lymphodema, però a més, el fet de pertànyer a un equip on totes les components han compartit experiències similars les ajuda moltíssim a encarar el futur amb el màxim d’optimisme possible. Ho provarem diumenge, de la mà de les entitats que treballen amb aquest col·lectiu. Farem un tastet incipient per muntar grups de la categoria BCS des de Badalona.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera