Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 5/3/2019

Badalona present al projecte APTITUDE per desplegar accions de prevenció de la dependència en persones grans
- La sessió de presentació del Grup Operatiu APTITUDE Badalona serà el 6 de març, de 13 a 15 hores, a la Sala d’Actes de l’Hospital Municipal de Badalona.

Els dos proveïdors de serveis sanitaris públics a Badalona – Badalona Serveis Assistencials (BSA) i l'Institut Català de la Salut (ICS)- juntament amb professionals de l'àmbit social de l'Ajuntament de Badalona col·laboren amb el projecte APTITUDE -Agir pour la PrévenTIon Transpyrénéenne de la DEpendance chez les séniors- finançat pel Programa Interreg VA Espanya-França-Andorra (POCTEFA). L’objectiu passa per desplegar accions de prevenció de la dependència en persones grans mitjançant la creació d’una xarxa d'experts, la Xarxa Transfronterera de l'Envelliment i la Prevenció de la Dependència (RTVPD), que vetllarà per promoure la cura, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia.

El projecte europeu compta amb la col·laboració de més de vint centres hospitalaris de França, Espanya i Andorra. El projecte, coordinat per Gérontopôle de Tolosa, va començar l’any passat i es desplegarà en diferents territoris, dels quals 5 són a Catalunya (Alt Urgell, Reus, el Ripollès, el Baix Ebre i Badalona). En el cas de la ciutat de Badalona, ICS, BSA i l'Ajuntament de Badalona lideren un dels equips operatius. Aquest té la voluntat d’establir vincles entre professionals que treballen en l'àmbit de l'envelliment (professionals de la salut, científics, autoritats regionals, polítics, empresaris, emprenedors, associacions d'usuaris, voluntaris d'edat avançada i d’altres) i donar suport a la implementació d'accions innovadores relacionades amb les noves recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre el manteniment de la capacitat intrínseca. Aquest nou concepte, coincidint amb la filosofia del projecte aborda l’envelliment satisfactori, posant en valor el manteniment de la capacitat funcional.

La propera sessió del Grup Operatiu APTITUDE Badalona serà el dimecres, 6 de març, de 13 a 15 hores, a la Sala d’Actes de l’Hospital Municipal de Badalona, en la que participaran representants del Departament de Salut, de l'ICS, de la Fundació Salut i Envelliment i de BSA. Són l'equip que hauran de definir el pla de treball començant per la formació necessària, un cop fet el diagnòstic. Les activitat formatives als professionals tenen doble objectiu: prevenció de la discapacitat en la pràctica clínica i dinamitzar una intervenció multicomponent a persones grans fràgils. Aquesta intervenció profunditza en cinc dimensions claus: l'activitat física, l'alimentació saludable, l'estimulació cognitiva, la medicació i ús de recursos, i els aspectes psico socials.

El Projecte APTITUDE és un projecte estratègic que ha de contribuir a reforçar el compromís local de Badalona amb les polítiques preventives i d’equitat en salut establertes per l’estratègia de Salut 2020 de l’Oficina Regional per a Europa de l’OMS a través dels principis: “Salut en Totes les Polítiques”, que persegueix la millora de la salut actuant sobre els determinants de salut a través de la cooperació de tots els sectors del govern i la comunitat aplicant estratègies basades en l’evidència.

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera