Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 20 de Maig de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 5/3/2019

Badalona posa en marxa la campanya de sensibilització i formació “Salva una vida”
- L’objectiu és que el màxim nombre de persones de la ciutat adquireixi els coneixements necessaris en autoprotecció, suport vital bàsic i en com fer servir un desfibril·lador .

Aquest dilluns s’ha presentat al poliesportiu de Llefià la campanya de sensibilització i formació ‘Salva una vida’. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Álex Pastor i les persones que van realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar i que, amb la utilització d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA), van poder salvar la vida a un jugador de bàsquet de Llefià el passat 16 de desembre en aquest mateix pavelló. La campanya és una iniciativa del departament de Protecció Civil i del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Badalona.

La campanya ‘Salva una vida’ vol aprofundir els coneixements en primers auxilis entre la ciutadania i fomentar el concepte d’autoprotecció, ja que Badalona és una de les primeres ciutats catalanes dotades de dispositius cardíacs d’última generació per prevenir la mort sobtada. Actualment la ciutat compta amb 54 desfibril·ladors situats a punts estratègics i accessibles, com són equipaments municipals, farmàcies i mercats municipals.

Ara, la instal·lació d’aquests desfibril·ladors anirà acompanyada de la campanya de formació a la ciutadania que s’ha presentat aquesta tarda. La campanya ‘Salva una vida’ donarà a conèixer els cursos de formació en autoprotecció i suport vital bàsic que l’Ajuntament de Badalona oferirà de manera totalment gratuïta.

Els cursos es realitzaran des d’aquest mes de març fins a finals de 2019 i es portaran a terme en dues fases. En primer lloc s’adreçaran a les entitats i clubs esportius que fan ús de les instal·lacions esportives municipals i en segon lloc s’obriran a la resta d’entitats, associacions i a la ciutadania en general. L’objectiu és que el màxim nombre de persones de la ciutat adquireixi els coneixements necessaris en autoprotecció, suport vital bàsic i en com fer servir un desfibril·lador.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha afirmat que "hem aconseguit un escenari pioner, d'una ciutat 100% cardioprotegida amb DEAS a totes les instal·lacions esportives municipals, camps de futbol, farmàcies i mercats. Però l'aparell per si sol no salva cap vida. Necessitem conscienciació i formació de tota la ciutadania per tal de que tots puguem fer-los servir donat el cas. Des de l'Ajuntament tenim molt clara la importància vital en la prevenció en temes de seguretat."

Les entitats que ho desitgin ja es poden inscriure en aquests cursos mitjançant el telèfon 93 483 29 70 on se’ls informarà de la disponibilitat de dates per realitzar el curs.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera