Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 29/3/2019

Diada Castellera, bitlles, sardanes, diables i fi de festa amb karaoke en català, intensa programació del dia de la cultura catalana diumenge a Llefià
- La Comissió de Cultura reinventa i reforça amb una jornada completa d’activitats el VIII Memorial Salvador Simon i Donatiu.

El dia 31 de març la plaça de Trafalgar tornarà a ser l’escenari d’un seguit d’activitats culturals, aquesta vegada orientades a fomentar i a divulgar diferents manifestacions de la cultura que ens uneix a tot, la catalana. La jornada començarà a les 12.00h com, no podia ser d’una altra manera, amb una Diada castellera, en majúscules, amb la participació de les colles dels Castellers de Badalona, els  Castellers de Sant Adrià i els Laietans de Gramenet. Les tres colles que configuren el panorama de la comarca.

Durant tot el matí i a la tarda hi haurà exhibició de les bitlles catalanes, també a la plaça, de la mà del Club de Bitlles Termites de Llefià.

L’activitat es reprendrà a les 17.30h amb un taller de sardanes previ a la Ballada de Sardanes, fixada per a les 18.00h, amb la cobla Baix Llobregat i les colles convidades de diferents punts de la geografia local i comarcal. Aquesta activitat la impulsa l’Ateneu Cultural de Llefià.

La tarda anirà guanyant en intensitat amb l’actuació, a les 20.00h, dels Diables Kapaoltis de Llefia, amb la bèstia de foc, la colla infantil i el grup de percussió, per animar de cara a la festa final amb un karaoke amb cançons en català, dinamitzat per grup de joves d’Òmnium Cultural del Barcelonès Nord.

Fa sis anys, i amb aquest en sumaven set, que des de Llefià, concretament des de l’Ateneu, s’havia impulsat una jornada per retre homenatge a Salvador Simon i Donatiu,  veí de Llefià i militant de la difusió de la cultura catalana al barri. La jornada se centrava en una ballada de sardanes, organitzada per l’Ateneu,  i un berenar amb coca, gentilesa d’Òmnium.  La voluntat d’eixamplar la convocatòria amb noves propostes es va plantejar en la jornada de reflexió i planificació que la Comissió de Cultura de Llefià va organitzar a principi de curs. D’aquella proposta, en resulta la Diada, que també neix amb la voluntat de consolidar-se i anar a més en aquest format, de vocació comarcal.

La Comissió de Cultura de Llefià està integrada per unes vint entitats sectorials del territori (esportives, com les bitlles o petanca, i el Centre Excursionista de Llefià), culturals (com l’Ateneu, o l’Arxiu Històric, els Diables Kapaoltis, el Cercle Artístic), escolars com les AMPA’s del Rafael Casanova, Pere de Tera, Antoni Botey, l’institut Júlia Minguell, veïnals (com l’AVV de Sant Antoni, de Sant Mori, de Sant Joan...), infantils com el MIJAC, de gènere com Dones de Llefià,...que fa anys que treballen de manera coordinada i intensa per apropar la cultura, especialment la popular catalana, a tots els veïns i veïnes, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona a través del districte i de Cultura. Entre les seves accions hi ha la programació per Nadal del Caga Tió, Carnestoltes, la calçotada, el Dia Mundial de la Poesia i el de la Dansa, i el Dia del Micaco, entre d’altres.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera