Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 2/4/2019

Dissabte 6 d'abril es presenta, al port de Badalona, la Biomarató-City Nature Challenge 2019 en el marc de la Fira Inicia’t
- La Biomarató-City Nature Challenge és una competició amistosa entre més cent seixanta ciutats de tot el món que té la voluntat de trobar el màxim nombre d’espècies per copsar la biodiversitat a l'entorn urbà.

El dissabte 6 d'abril, a les 17.45 hores, a la Carpa dels Oficis al port de Badalona i dins la Fira Inicia't, es farà una xerrada per presentar la Biomarató - City Nature Challenge 2019, on Badalona hi tindrà un paper destacat.

La xerrada anirà a càrrec del científic Jaume Piera, de l’Institut de Ciències del Mar, que parlarà de l’interès i les necessitats dels sistemes participatius d’observació del mar mitjançant la ciència ciutadana i farà una introducció de com s’hi pot participar. Per altra banda, la professora Andrea Comaposada, d’Anèl·lides, serveis ambientals marins, explicarà el funcionament i logística a l’aigua de la Biomarató marina, el perquè i l’objectiu de realitzar-la, i la rellevància de donar a conèixer les espècies del litoral de Badalona per tal de poder-les conservar.

La Biomarató – City Nature Challenge 2019 se celebrarà del 26 al 29 d'abril. Es tracta d’una competició fotogràfica amistosa on cent seixanta-tres ciutats de tot el món dels cinc continents hi participen de manera simultània amb l’objectiu de fotografiar el màxim d’organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d’espècies a l’entorn urbà. La ciutat guanyadora serà la que aconsegueixi fer més observacions, trobar més espècies diferents i animar a més participants entre el 26 i el 29 d'abril.

Enguany Badalona participa d’una manera destacada a la Biomarató fent especial esment en la biodiversitat marina organitzant quatre sortides d’esnòrquel a la platja de Badalona (amb inscripció prèvia) per tal de fotografiar tots els animals i plantes marines possibles. La seu de la Biomarató marina serà l’Escola del Mar.

A la Biomarató - City Nature Challenge 2019 no es deixarà de banda la part terrestre on, a la serralada de Marina i dins la festa "La primavera a la Serralada de Marina" que es celebrarà a Can Miravitges, es farà un tèsting fotogràfic. També, des de les respectives ‘jugatecambientals’ del Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús i la del parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric, es faran tèstings fotogràfics per tal d’assolir el màxim d'imatges de la biodiversitat urbana de Badalona.

Les fotografies que es realitzin s’han de pujar a la plataforma ciutadana Natusfera del projecte Biomarató - City Nature Challenge 2019 amb el propòsit d'identificar les espècies fotografiades i aportar noves dades al coneixement de la biodiversitat. Els tèstings fotogràfics tenen com a objectius aportar dades per a la ciència, la divulgació i la conservació i han esdevingut una de les millors maneres d'apropar la població al coneixement del medi i, alhora, és una manera respectuosa d'atansar-se a la natura i de gran valor didàctic.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera