Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 3/4/2019

Adif i l’Ajuntament de Badalona signen un conveni per a la millora de la seguretat del ferrocarril
- Es contempla la neteja i sanejament de l’entorn de la via i la instal·lació de més d’1 quilòmetre de nou tancament.

La presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, i l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, han signat un conveni per a la millora de la seguretat i permeabilitat del ferrocarril al seu pas pel terme municipal.

Aquest conveni, que pretén donar resposta a les demandes d’aquesta ciutat, contempla l’execució d’un conjunt d’actuacions amb la finalitat de garantir l’òptim estat i integritat dels tancaments per prevenir actes de vandalització i trànsits indeguts per punts no autoritzats coneguts com passos viciosos, i altres afeccions al sistema ferroviari com robatoris o  abocaments continuats de residus.

Gràcies a la implantació d’un tancament d’alta seguretat i major resistència, l’acord preveu l’adopció d’una solució més efectiva i amb caràcter general atenent a l’elevada freqüència de circulacions que transiten pel nucli urbà de Badalona, el que a més redundarà en una millora de la qualitat ambiental de l’espai públic, en estar el traçat  ferroviari a la primera línia de la façana marítima.

L’acord preveu la neteja i el sanejament de l’espai comprès entre el tancament actual i les vies de la línia d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet, per la que habitualment circulen els serveis de les línies R1 i RG1 de Rodalies, entre los punts quilomètrics (pp.kk.) 6/545 y 7/008, al costat muntanya. També contempla la col·locació de nous tancaments entre aquests mateixos pp.kk. al costat muntanya i entre els pp.kk. 6/545 y 7/140 al costat mar.

El conveni estipula que Adif durà a terme la neteja, sanejament i gestió dels residus a retirar, el finançament i execució del nou tancament en un termini màxim de 12 mesos, així com el seu manteniment i conservació, a més de la retirada del tancament existent.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Badalona, davant la detecció d’un defecte en el tancament, ho comunicarà a Adif per a la seva reposició. El consistori també vetllarà pel compliment de les normes de civisme com impedir i/o sancionar els actes vandàlics.

Segons recull el conveni, Adif invertirà 383.000 euros per a l’execució de les actuacions, dels que 305.000 corresponen a les obres dels nous tancaments i els 78.000 euros restants a les tasques de neteja i sanejament. Així mateix, Adif destinarà anualment una partida de 7.000 euros per al manteniment i conservació del tancament. Per  la seva banda, l’Ajuntament realitzarà una aportació de 38.000 euros

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera