Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 10/4/2019

La 4a edició d'Inicia't finalitza amb un creixement en expositors i una major afluència de públic

Inicia't, la fira de la nàutica i els seus oficis ha finalitzat consolidant-se en el panorama de fires i salons a nivell nacional. Una fira pionera a l'Estat ja que és l'única que promociona l'accés al mar, la nàutica de base o d'iniciació i també la promoció de l'oferta formativa reglada existent a Catalunya. Aquest doble vessant filosòfic ha tingut com a objectiu poder mostrar una oferta
comercial i d'activitats amb la intenció de contribuir a la "creació" de nous aficionats als esports nàutics amb un dens programa de demostracions i presentacions amb l'objectiu de fer veure que l'accés al mar és molt més senzill del que la realitat, en la majoria dels casos, s'entesta a mostrar. A més la fira ha volgut mostrar les moltes oportunitats laborals que la mar brinda. Per a això ha donat a conèixer una trentena de professions vinculades al mar per estimular o potser 'inocular' les vocacions nàutiques entre els més joves.

La cada vegada més vigorosa i important activitat econòmica relacionada amb el
mar, el que ara es coneix com la "economia blava" i que altres països del nostre entorn ja desenvolupen des de fa temps, és, sens dubte, un mar d'oportunitats, amb oficis demandats per aquesta nova economia, tant per exercir a bord com des de terra.

Creixement d’un 30%

En un 30% ha crescut la presència d'expositors -fins a un total de 83- la qual cosa evidencia la idoneïtat i l'interès que la filosofia d'Inicia't desperta. Un creixement basat en un canvi de dates, s'ha avançat la fira un mes i mig respecte a les tres edicions anteriors, i a una nova estratègia promocional basada en un intensiu ús de les xarxes socials i els audiovisuals a més d'altres accions de publicitat exterior. No hi ha dubte que a banda d'això hem de sumar l'impuls que atorga el bon temps tingut en els cinc dies que ha durat el certamen. El sentir general de l'expositor a la mostra comercial dels tres primers dies, del divendres 5 al diumenge 7, ha estat
positiu amb una predisposició del públic a informar-se i realitzar algunes compres "in situ".

Els adolescents a escena

Una mica més de 500 estudiants d'ESO, els que ja estan començant a descobrir les
seves preferències per a la presa de decisions en relació a la seva formació immediata, han passat el dilluns 8 i dimarts 9 per la fira Inicia't. I ho han fet amb un combinat de pràctica nàutica, en algunes de les modalitats més comunes d'accés al mar, amb l'obtenció d'informació directa sobre l'oferta formativa existent en diversos nivells acadèmics.

Precisament per mantenir l'atenció dels joves al seu pas pels diversos estands,
l'organització de Inicia't ha plantejat una gimcana en línia. Des d'una app s'ha desenvolupat un conjunt de preguntes que els joves, en grups de 4-5 persones, han hagut de respondre en relació a la informació obtinguda en cada estand. Amb una alta involucració, els grups han anat responent creant-se simultàniament un rànquing per punts dels grups així com dels instituts participants. Els grups i instituts amb major nombre de punts seran obsequiats amb sucosos regals. El grup d'estudiants guanyador ha estat la classe de 2n C de l'IES Júlia Minguell de Badalona. La puntuació més alta en el rànquing de centres ha estat per al Col·legi Badalonès i el seu col·lectiu de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa. Properament el programa Badalona TRES60º de Televisió de Badalona emetrà en directe l'acte i lliurament de premis. Els resultats finals i les classificacions es poden consultar a www.iniciatbadalona.cat.

La fira Inicia't ha comptat amb la participació de la Facultat de Nàutica de Barcelona, ??l'Escola de Capacitació Nauticopesquera, l'empresa EMV, els professionals del varador del Port, una carpa conjunta amb els estudis de FP de manteniment d'embarcacions, Salvament Marítim, la Fundació Navegació Oceànica Barcelona, ??la Unitat Aquàtica dels Mossos, els socorristes de l'associació Open Arms, Tecnocampus i el Clúster Nàutic, entre d'altres.

Fòrum Inicia't

Donada la gran acceptació de la filosofia d'actuació de la fira Inicia't, s'han estès ponts naturals entre els centres formatius, institucions i la comunitat educativa dels instituts. Això ha portat pensar en la idoneïtat de plantejar la creació d'un Fòrum
Inicia't dedicat a aquests temes. Marina Badalona,?organitzadora de Inicia't, la fira de la nàutica i les seves oficis, està desenvolupant aquesta possibilitat així com un programa de debats i xerrades sobre aquest tema.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera