Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 11/4/2019

I Concurs per representar gràficament la campanya de protecció de la pell de BSA
- És la primera activitat d'una doble campanya de sensibilització adreçada a la població per tenir cura de la pell i prevenir futurs melanomes.

Badalona  Serveis  Assistencials  (BSA)  organitza  el  I  Concurs  per  representar  gràficament la marca de la campanya de sensibilització infantil/juvenil i adulta contra el melanoma i la importància de protegir la pell. Aquesta campanya s’inclou dins d’una sèrie d’accions de prevenció i promoció de la salut sobre protecció de la pell per evitar, al màxim, el risc de patir un melanoma entre la població, especialment la més jove. Us adjuntem les bases del concurs que inclou una categoria especial per recollir idees de protecció de la pell via Twitter durant el dia 23 de maig, Dia Mundial del Melanoma.

La campanya és fruit d’un estudi sobre el càncer a Badalona, els resultats del qual es van fer públics durant l’estiu de 2018 i convidaven a potenciar la prevenció del melanoma. BSA amb la seva vocació pública i de servei vol complir d’aquesta manera amb el compromís de fer transferència real i contribuir a revertir aquesta tendència seguint el programa «Badalona, cap a una ciutat saludable».

La primera fase de sensibilització a la població, sota el lema «Sol, solet, vine'm a veure però poquet», s'adreça especialment a la població jove amb l'objectiu de fer-los arribar de manera creativa mesures de protecció i evitar d'aquesta manera els possibles melanomes del futur. A banda del concurs, s'ha previst la publicació d'una sèrie d'infografies a l'aplicació del Servei de Pediatria – BSA APPediatria- i al blog de salut infantil Parlem-ne -https://apps.bsa.cat/pediatria/. Finalment, dins el programa Salut i Escola, el personal d'infermeria responsable explicarà als joves la importància de protegir-se i els riscos d'una exposició no adequada, la selecció de la crema, així com els senyals de detecció de lesions en la pell. Els alumnes rebran una «polsera fotosensible» que canvia de color quan entra en contacte amb els raigs UVA per recordar l'ús de la protecció solar.

Al juny serà quan comencin les accions de difusió per a la població adulta, sota el lema «No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma». El Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, que se celebra el 13 de juny, donarà el tret de sortida a un ventall d'iniciatives que es concentraran durant la setmana del 17 de juny. Aquestes accions recullen des de recursos pedagògics per a la població, fins a canvis en els models organitzatius de BSA per potenciar la detecció precoç, passant per un acte de transferència que explicarà els inicis del projecte, fins a les polítiques i actuacions públiques en benefici de la ciutadania.

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera