Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 25/4/2019

Llefià torna a omplir els carrers de cultura amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa
- El dissabte 27 d’abril a la Plaça Trafalgar.

El dissabte  27 d’abril és la jornada triada des de la Comissió de Cultura de Llefià per celebrar el Dia Internacional de la Dansa, fixat mundialment per al dia 29 d’abril.  Llefià, i per extensió tota la ciutat,  a través de la Comissió de Cultura i el suport logístic i tècnic de l’Ajuntament de Badalona, ha concentrat en la plaça Trafalgar, a partir de les 11.30h del matí, actuacions vinculades amb els balls populars.  Aquesta acció cultural, de la que se celebra la quarta edició, és possible per la participació desinteressada sis escoles d’arreu de la ciutat i per la tasca intensa de la Comissió de Cultura de Llefià per fer arribar les diferents expressions artístiques al territori, especialment les que no formen part de la programació cultural més a l’abast del públic en general: poesia, popular catalana, pintura, dansa...

Així, diumenge,  a partir de les 11.30h del matí, i  fins a les 14h, aproximadament, l’escenari de la Plaça Trafalgar acollirà representacions de ball de de l’Agrupació Cultural Galega Agarimos de Badalona, que exposarà actuacions de  folkor gallec amb les gaites i les danses gallegues; de  l’Associació Cultural Xinesa, amb actuacions de la comunitat xinesa de la ciutat; de l’Ateneu Cultural de Llefià, representant de la cultura popular catalana amb esbart i sardanes; del grup Sweet Bolliwood, un grup femení seguidor dels balls hindús, el grups flamencs Tacón y Bordón, amb l’exhibició de diferents quadres i del grup de Cultura Urbana  de l’institut Barres i Ones.

A diferència d’altres edicions, aquesta es concentrarà en un matí i a l’exterior, a la plaça Trafalgar, ja que en anteriors edicions s’havia disposat del Teatre Blas Infante. La intensitat del calendari cultural, especialment entre les escoles de dansa que havien aportat la dansa clàssica en aquesta aposta cultural, ha impedit convocar una jornada sencera i comptar amb aquesta versió del ball. La voluntad de la Comissió de Cultura és recuperar aquesta intensitat per a la temporada 2020, en què es programarà la cinquena edició.

La Comissió de Cultura de Llefià està integrada per una vintena d’entitats sectorials del territori  (esportives, com les bitlles o la petanca, i el Centre Excursionista de Llefià), culturals (com l’Ateneu, o l’Arxiu Històric, el Cercle Artístic de Llefià,  els Diables Kapaoltis), escolars com les AMPA’s del Rafael Casanova, el Pere de Tera, el Maria Ward, l’institut Júlia Minguell, veïnals (com l’AVV de Sant Antoni, de Sant Mori, de Sant Joan...), infantils com el MIJAC, de gènere com Dones de Llefià,...que fa anys que treballen de manera coordinada i intensa per apropar la cultura, especialment la popular catalana,  a tots els veïns i veïnes, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona a través del districte i de Cultura. Entre les seves accions hi ha la programació per Nadal del Caga Tió, el Carnestoltes, la calçotada, el Dia Mundial de la Poesia, la Diada de Cultura Catalana, del Dia de l’Art, el Dia de la Dansa, i el Dia del Micaco, entre d’altres.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera