Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 04 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 25/4/2019

Aquest cap de setmana, a la ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i a la del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric de Badalona s’organitzen diverses activitats del programa “Compartim un futur” de l’AMB
- Les dues ‘Jugatecambientals’ també participaran del 26 al 29 d’abril a La Biomarató – City Nature Challenge 2019.

L’Ajuntament de Badalona ha programat per aquest proper cap de setmana, a la ‘Jugatecambiental’ del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric i a la del parc de Can Solei i Ca l’Arnús, d’11.30 a 13.30 hores, diverses activitats del programa “Compartim un futur” de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Aquest dissabte, 27 d’abril, al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, dins de les activitats de la ‘Jugatecambiental’, hi haurà el taller dirigit al públic familiar La biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús. Es tracta d’una activitat de descoberta i observació de la vegetació singular del parc i de les espècies de flora i fauna que habiten al jardí de papallones i l'hotel d'insectes. També hi haurà espais on pintar, construir o jugar en contacte amb la natura.

La ‘Jugatecambiental’ del parc de Can Solei i de ca l’Arnús es troba a la glorieta que hi ha prop de la Torre del Rellotge.

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric

Diumenge, dia 28, es farà, en el parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric, el taller Qui viu al parc? Es tracta d’una activitat de descoberta de la biodiversitat dels parcs i la seva importància per al seu ecosistema. Amb diferents dinàmiques interactives basades en el joc i l'observació, els participants descobriran la presència i importància de la presència d'ocells, insectes, entre d'altres espècies de fauna als parcs metropolitans. A més també es podran descobrir algunes de les mesures que es porten a terme en la seva gestió que promouen aquesta biodiversitat, com per exemple la instal·lació de caixes niu.

Biomarató – City Nature Challenge 2019

Les dues ‘Jugatecambientals’ participaran a més a La Biomarató – City Nature Challenge 2019 que se celebrarà del 26 al 29 d'abril i on el públic que participi a les activitats podrà fotografiar el màxim d’organismes possible per tal d'assolir el màxim d'imatges de la biodiversitat urbana de Badalona i, per extensió, de l’àrea metropolitana.

La Biomarató és una gran competició fotogràfica amistosa on mes de cent seixanta ciutats de tot el món hi participen de manera simultània amb l’objectiu de fotografiar el màxim d’organismes possibles per tal de copsar-ne la biodiversitat i, així, trobar el màxim nombre d’espècies a l’entorn urbà.Les fotografies que es realitzin s’han de pujar a la plataforma ciutadana Natusfera https://natusfera.gbif.es/ del projecte Biomarató - City Nature Challenge 2019 amb el propòsit d'identificar les espècies fotografiades i aportar noves dades al coneixement de la biodiversitat.

El projecte de la ‘Jugatecambiental’ està organitzat per l’AMB i l’Ajuntament de Badalona. Els tallers estan gestionats i realitzats per l’Obrador de la Riera (parc de Can Solei i de Ca l’Arnús), Bosc de Llum (parc del Torrent de la Font i del Turó de l'Enric), l’associació per l’estudi de la flora i de la fauna ALOC i altres entitats del territori.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera