Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 05 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 7/5/2019

Les instal·lacions d’aigua sanitària del Camp de futbol Pere Gol es tanquen temporalment per presència de legionel·la
- Aquesta setmana es farà un tractament de desinfecció de xoc i en 15 dies es faran noves analítiques.

L’última inspecció sanitària realitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya al Camp de futbol Pere Gol per a la prevenció i control de la legionel·losi ha donat positiu en aquesta instal·lació esportiva municipal. Per aquesta raó i com a mesura preventiva, l’Ajuntament de Badalona ha decidit tancar temporalment l’ús de les dutxes dels vestidors.

L’Ajuntament de Badalona procedirà de forma urgent a l’aplicació de mesures pal·liatives per fer una desinfecció de xoc en les instal·lacions d’aigua sanitària, tal i com marca la normativa. Una vegada feta la desinfecció s’ha d’esperar un període mínim de 15 dies per fer una nova presa de mostres i noves analítiques per veure l’efectivitat del tractament de desinfecció realitzat. El temps mínim per obtenir els resultats de les analítiques, tal i com marca la llei, és de 15 dies.

El problema detectat s’ha comunicat a les entitats esportives usuàries d’aquest equipament i s’ha informat sobre les mesures adoptades per garantir la salut pública.

Recordem que en les darreres setmanes s’han efectuat diverses inspeccions sanitàries rutinàries a diferents instal·lacions esportives de la ciutat i que els resultats de les analítiques portades a terme han donat positiu en legionel·la als camps de futbol de Lloreda i de Pomar. En el cas del camp de Lloreda actualment s'està portant a terme el procés de desinfecció. Pel que fa al camp de Pomar s'està procedint a canviar la caldera i l'acumulador d'aigua calenta. Una vegada aquests elements s'hagin canviat es procedirà també a la desinfecció de les instal·lacions de Pomar.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Badalona s’està treballant per gestionar la contractació d’uns mòduls de dutxes per instal·lar-los de forma provisional en aquestes tres instal·lacions esportives municipals.

Manteniment de les instal·lacions esportives municipals

Davant d’aquesta situació, en data d’ahir dilluns 6 de maig de 2019, l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, va enviar una carta al gerent de l’empresa municipal Ens de Gestió Urbanística (Engestur), Christian Carneado, en la qual assegura que l’actual model de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives, en funcionament des de fa molts anys, “no ha reportat el nivell de qualitat que ens hem d’exigir com a ciutat”. Per aquest motiu, l’alcalde comunica que la voluntat del govern és que sigui l’empresa municipal “qui s’encarregui de dur a terme aquest manteniment de les nostres instal·lacions”. Álex Pastor insta a la gerència de la societat a “dur a terme els tràmits necessaris per elevar al proper Consell d’Administració l’inici de l’expedient per tal que la societat municipal pugui dur a terme les funcions referides”.

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera