Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 05 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 8/5/2019

438 infants que cursen des de P3 fins a 6è de Primària a 10 escoles de Badalona participaran en el 6è Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària
- La trobada, que es farà els dies 14, 15 i 17 de maig al Museu de Badalona, vol potenciar el treball que es fa al les escoles en els àmbits de l’observació, la recerca i l’experimentació.

Un total de 438 nens i nenes que estan cursant des de P3 fins a 6è de Primària a 10 escoles de la ciutat participaran en el 6è Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària de Badalona, que es farà els dies 14, 15 i 17 de maig, de 10 a 12 hores, a la sala d’actes del Museu de Badalona. El Congrés de Ciència pretén ser una eina més per potenciar el treball que s’està fent als centres escolars en els àmbits de l’observació, la recerca i l’experimentació.

Els objectiu d’aquest Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària són valorar el treball científic que es realitza amb l‘alumnat en els centres educatius; donar un marc adequat: organització, medis, espai i temps per què grups d’escolars mostrin els seus treballs d’investigació en l’àrea de ciència; valorar les bones pràctiques, potenciar el treball en recerca i crear situacions gratificants per l’alumnat i el professorat; incidir en l’aprenentatge de les diverses habilitats lingüístiques i de comunicació, i fer que l’alumnat se senti protagonista.

Enguany hi participen les escoles Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Gitanjali, Jungfrau, Llibertat, Llorens Artigas, Maristes Champagnat, Mercè Rodoreda i Rafael Casanova.

Inicis

L'any 1987 es van iniciar les Jornades Científiques d'Ensenyament Secundari a la ciutat de Badalona amb l'objectiu de donar a conèixer els treballs de recerca que realitzaven els alumnes dels centres educatius de la ciutat. De llavors ençà les JJCC han anat creixent en qualitat i en quantitat i s'han convertit en un referent per a alumnes i professors.

La Comissió Organitzadora es va plantejar exportar aquest projecte a les escoles de primària inspirats en les experiències que ja fa anys es duen a terme a altres indrets i l'any 2013 la Comissió va organitzar el 1r Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària de Badalona que es va realitzar l’abril del 2014.

Organització

L’organització i dinamització del Congrés es porta a terme conjuntament entre l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins (Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat),  l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya. També hi col·laboren l’empresa Menarini amb un obsequi pels infants i el Museu de Badalona que cedeix les seves instal·lacions.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera