Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 20 de Setembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 23/5/2019

Guanyem Badalona i ERC proposen impulsar un carnet de ciutat per a garantir drets bàsics i agilitzar l’administració
- La mesura està pensada per a immigrants sense papers, per a què tinguin accés a tots els serveis municipals i augmentar el sentiment de pertinença

La candidata de la coalició de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana-Avancem-Més, Dolors Sabater, ha proposat aquest matí una innovadora nova eina per a Badalona per complir dos objectius del seu programa: garantir els drets bàsics de tothom que viu a la ciutat, independentment de la seva situació administrativa (si té “papers” o no) i agilitzar els tràmits que fa la ciutadania amb l’ajuntament. La proposta és impulsar un “carnet de ciutat”, una mesura que ja fa anys que funciona a municipis com Nova York, Fuenlabrada o Gijón, i que s’està implantant a Madrid i Barcelona.

Les funcions d’aquest carnet són molt àmplies. Tot i que està pensada per tota la població major de 14 anys, el seu principal destinatari són els immigrants sense papers. Es tractaria d’una targeta vinculada als serveis municipals i que permetria demostrar als migrants que porten temps visquent a Badalona. D'aquesta manera, es poden identificar davant la Policia Local o qualsevol funcionari i així, seria molt més difícil que acabin en un CIE (Centre d'Internament d'Estrangers) i podria facilitar la seva regularització mitjançant l'arrelament laboral. Per a persones no migrades de la ciutat, l’iniciativa també contempla beneficis, com que contingués la signatura digital per a fer gestions senzilles a l’ajuntament com el padró o demanar un ajut directament de casa, fins i tot contenir tot l’històrial de dades administratives, per tal d’agilitzar tràmits i no haver de demanar sempre la mateixa informació a la persona interessada. També contemplen que el carnet pugui contenir dades fiscals, el que faria possible poder pagar taxes municipals (com d’equipaments o serveis com la zona blava) en base a renda o amb beneficis de fiscalitat justa.

Dolors Sabater ha defensat l’iniciativa com "una mesura que garanteixin el compliment dels drets humans bàsics”, i una via per "facilitar l'accés dels serveis públics a tots els ciutadans, independentment de la seva situació econòmica, social o cultural".

Amb aquest carnet, una espècie de “DNI municipal”, Badalona intenta emular a altres ciutats com Nova York, on l'alcalde Bill de Blasio va llançar una cosa semblant: una targeta d'identificació per als veïns majors de 14 anys, inclosos els immigrants que no estan en situació legal. Les estadístiques a Nova York revelen que el 58% dels novaiorquesos creuen que aquesta targeta incrementa el sentiment de pertinença, uns dels altres objectius que defensa Sabater i la seva candidatura: millorar la convivència a la ciutat.

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera