Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 20 de Setembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 28/5/2019

Badalona Serveis Assistencials se suma al Dia Mundial sense Tabac amb diverses taules informatives i una xerrada a l’Hospital Municipal
- Enguany es reforça la informació als adolescents mitjançant l’app de Pediatria.

Amb motiu de la celebració, el 31 de maig, del Dia Mundial sense Tabac, Badalona Serveis Assistencials (BSA) instal·larà diverses taules informatives sobre el tabaquisme, els beneficis de deixar de fumar i els mètodes per aconseguir-ho. Enguany, s'afegirà informació específica per adolescents mitjançant l'app del Servei de Pediatria de BSA (BSA APPediatria) i es reforçarà la divulgació amb la resta de canals de comunicació i xarxes socials de l'organització.

 

També i per segon any consecutiu, en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona, la plaça de la Vila acollirà, de 9 a 13 hores, la taula que s’ubicava habitualment a l’Hospital Municipal. A més, com és tradicional, hi haurà taules a tots els centres d’atenció primària gestionats per BSA (Morera-Pomar, Progrés-Raval, Apenins-Montigalà, Martí i Julià, Nova Lloreda, Montgat i Consultori Local de Tiana).

 

Les persones fumadores i fumadores passives que les visitin, a banda d’obtenir informació sobre el tema, es podran sotmetre, en determinats horaris, a una carboximetria i/o una espirometria. La carboximetria permet conèixer quina quantitat de monòxid de carboni presenta l’aire espirat, mentre que l’espirometria mesura el volum d’aire mobilitzat en respirar. Aquestes dues senzilles proves permeten disposar de paràmetres objectius sobre el dany que l’exposició al tabac provoca a l’organisme. Els horaris de les taules i les proves variaran en funció del centre.

 

 

Adolescents i tabac

L’equip de Pediatria de BSA ha preparat material informatiu per als adolescents dins l’aplicació BSA APPediatria per apropar el coneixement amb un format visual (infografia) i un canal digital (app «BSA APPediatria»). Recordem que al novembre de 2018, coincidint amb el primer aniversari de l’aplicació, es van crear noves seccions, entre elles la d’adolescència que inclou consells atractius sobre sexualitat, problemes de salut en l’adolescència, com viure-la de manera saludable, i també aborda les addiccions.

 

Xerrada a l’Hospital Municipal

 

D’altra banda, el 29 de maig, a les 18.30 hores, la sala d’actes l’Hospital Municipal acull la xerrada “Pantalles, Fortnite, Netflix i altres drogues dures” a càrrec de Jaume Claramunt, metge de Família i cap clínic del CAP Morera Pomar. Les addicions virtuals però també d'altres més conegudes socialment com el tabac seran els eixos de la xerrada. L’activitat forma part del cicle de xerrades de promoció de la salut entre la ciutadania Aula de salut. Aprenem de la mà de l’especialista.

 

Badalona Serveis Assistencials forma part de la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i del Programa d’Atenció Primària sense Fum.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera