Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 06 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 29/5/2019

Cinc equips d’instituts de la comarca disputen divendres 31 de maig al port la XI Challenge de Rem escolar
- Els instituts la Llauna, el Badalona VII, l’Isaac Albéniz, el Vázquez Montalbán i el Col·legi Betúlia participen en la competició.

La darrera setmana de maig o la primera setmana de juny, depèn de la temporada, el canal interior del port de Badalona continu a la rampa acull una competició molt especial, que el divendres 31 de maig de 2019 celebrarà onze anys que es disputa: la Challenge de Rem, que és la regata final de curs, a l’estil d’Oxford - Cambridge, en la que competeixen els equips de rem de secundària que practiquen aquest esport dins del currículum escolar. Es tracta dels instituts la Llauna, el Badalona-VII, l’Isaac Albéniz de Badalona i el Col·legi Betúlia, de Badalona també, i l’institut Manuel Vázquez Montalbán, de Sant Adrià de Besòs. L’ambient i l’adrenalina estan assegurats des de les 10 del matí, en què tripulacions i tots els grup classe es desplaça al port a animar (es tracta  de cursos 4t de l’ESO i de primer de batxillerat).  Per emular la mítica regata anglesa, el centre que guanya una edició rep el trofeu en custòdia durant un curs, però només se l’endú físicament  “en propietat”  de manera definitiva si es guanya tres anys consecutius o cinc d’alterns. Aquest procediment també genera fidelitat entre els centres, que participen d’una iniciativa que vincula els professors d’educació física dels centres de secundària, els clubs de rem de la ciutat i el Port de Badalona per promoure el recinte portuari com un poliesportiu més de la ciutat.

Quin és el procediment de la competició? En la regata competeixen dos llaguts enfrontats a una distància de 600 metres aproximadament i amb llargs de 75, 150, 150, 150 i 75 m finals amb quatre ciavogues. La sortida és  cap a boies oposades i guanya qui creua primer la boia d’arribada, que s’han de passar per babord. Hi ha una primera regata eliminatòria on s’enfronten els equips de dos en dos en funció d’un sorteig previ. D’aquesta primera eliminatòria sortiran els temps que comptaran per al tercer lloc i la gran final. Els equips estan integrats per 8 vogadores i vogadores (són equips mixtes), idealment de 4 nois i 4 noies, més 2 reserves i un timoner/a. Després de vint minuts de descans els equips amb els dos millors temps de les eliminatòries celebraran  la gran final, ja cap a les 12.00h. L’accés a la prova és lliure, i molt recomanable.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera