Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 6/6/2019

La sala Josep Uclés acull des d’avui una exposició de pintura xinesa contemporània de Wei Xiaorong
- L’obra de Wei Xiaorong preserva la gran tradició pictòrica xinesa i alhora aporta noves maneres expressives.

La sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret, 78- 82) presenta una exposició del pintor xinès Wei Xiaorong. Amb el títol “Wei Xiaorong. Pintura xinesa contemporània” la mostra, que s’inaugura aquesta tarda, es podrà visitar fins al 28 de juliol.

Wei Xiaorong és considerat un pintor que preserva la gran tradició pictòrica xinesa, i alhora investiga i aporta noves maneres expressives. Va néixer el 1957 a Fuzhou, a la província de Fujian i va finalitzar els estudis de pintura tradicional xinesa a l’Acadèmia de Belles Arts de la Xina el 1981, on va començar a treballar com a professor el 1986. Ha estat el primer acadèmic a establir els principis de la pintura tradicional xinesa. En l’actualitat, és professor i tutor de doctorat i màster a l’Acadèmia de Belles Arts de la Xina.

El mestre Wei Xiaorong és un dels artistes de més prestigi de la pintura lineal xinesa contemporània, hereu de la pintura tradicional, que a la vegada es fonamenta en l’art de la cal·ligrafia xinesa. És per això que l’exposició que es presenta a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, es presenta com una bona oportunitat per entendre millor aquesta simbiosi de cal·ligrafia i pintura. Wei Xiaorong preserva la gran tradició pictòrica xinesa, i alhora investiga i aporta noves maneres expressives.

Considerat un virtuós de la cal·ligrafia pictogràfica, proclama les virtuts taoistes i la pràctica de la pintura mitjançant els anomenats quatre tresors de l’estudi, expressió que es refereix als quatre elements materials (el pinzell, la tinta, el paper xuan -confeccionat amb tècniques ancestrals i materials naturals- i la pedra on es dissol la tinta).

La mostra és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Universitat de Barcelona i la Fundació Institut Confuci de Barcelona. El comissari de l’exposició és Domènec Corbella, catedràtic de pintura i professor emèrit de la Universitat de Barcelona.

La mostra es podrà visitar des del 06 de juny fins al 28 de juliol. L’entrada a l’exposició és lliure en horari de dimarts a divendres, de 16 a 20 hores; dissabtes d’11 a 14 i de 16 a 20 hores; i diumenges d’11 a 14 hores. Cada diumenge hi ha una visita guiada a les 12 hores.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera