Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 09 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 11/6/2019

L'ABCDE de la campanya «No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma»
- BSA aposta per la sensibilització a la població per tenir cura de la pell i per la formació als agents de detecció per prevenir futurs melanomes.

Badalona Serveis Assistencials (BSA) continua generant accions de prevenció i promoció de la salut sobre protecció de la pell per evitar, al màxim, el risc de patir un melanoma entre la població sota el lema «No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma». Recordem que durant el mes d'abril i maig, l'organització de serveis integrals de salut i socials va llançar una campanya adreçada a un públic infanto juvenil sota el lema «Sol, solet, vine'm a veure però poquet».
L'actual campanya de sensibilització imita el tradicional «ABCDE» de la detecció precoç per plantejar 5 accions als diferents agents que poden ajudar a evitar futurs melanomes: des dels propis usuaris, com els professionals sanitaris, i altres col·lectius que tenen contacte amb la pell dels ciutadans com poden ser els tatuadors. Les 5 accions es concentraran durant la setmana del 17 al 21 de juny, tot i que el tret de sortida serà el 13 de juny, Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell, dia en què, gràcies a un article de l'AECC-Catalunya al blog de Pediatria de BSA (Parlem-ne) es vol contribuir a la conscienciació de la població sobre com gaudir d'una exposició adequada al sol.
 
ABCDE de la campanya
A) Aprenent a consumir informació de qualitat i contrastada. El 17 de juny, una infografia ens ajudarà a desmitificar creences populars que no ajuden a la protecció de pell i que es divulgarà mitjançant els canals de comunicació i xarxes socials del'organització, amb ajuda de la iniciativa #SaludsinBulos.
B) Bona detecció de les lesions a la pell informant de com fer-ho a potencials detectors com són els tatuadors, perquè puguin oferir als seus clients el servei extraordinari de revisió de pigues sospitoses. Aquesta activitat l'oferirà el Servei de Dermatologia de l'Hospital Municipal de Badalona els dies 18 i 19 de juny i s'inclou dins la «Campanya
Euromelanoma» de l'Asociación Española de Dermatología y Veneorología (AEDV) per a la prevenció i vigilància de la pell.
C) Cicle de conferències Aula de Salut sobre «L'autoexploració, una obligació. No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma» a càrrec de Mercedes Gómez, Dermatòloga i adjunta a la Direcció Assistencial de BSA. La inscripció a la xerrada es pot fer mitjançant el telèfon 93 464 83 89 -de dilluns a divendres laborables de 9 a 13 hores- o a través de l'adreça de correu electrònic bsa@bsa.cat o mitjançant el formulari d'inscripció de la nova pàgina web www.bsa.cat
D) D’on venen les accions de la campanya de sensibilització de protecció de la pell? Ho expliquem a l’acte de transferència que es durà a terme el 20 de juny, d'11 a 13 hores, a la Sala d'Actes de l'Hospital Municipal de Badalona per posar en valor totes les activitats de prevenció i detecció, resultat d'un estudi que convidava a la protecció de la pell. L'estudi ha estat possible gràcies al llegat d'un usuari que va permetre crear la càtedra BSA-UOC, impulsora de l'estudi sobre el càncer a Badalona amb tecnologia big data. Durant l'acte també es farà entrega dels premis del I Concurs gràfic sobre la protecció de la pell de BSA. Les inscripcions també poden realitzar-se mitjançant el correu electrònic bsa@bsa.cat
E) Ens especialitzem per saber explicar com aplicar el fotoprotector i fer l'autoexploració als professionals d’Infermeria ja que són líders de l’educació sanitària a la població. La primera sessió dels tallers de caire intern es durà a terme el dia 21 deuny a l'Hospital Municipal de Badalona i es farà extensiu a la resta de centres.
Amb les dues campanyes «Sol, solet vine'm a veure però poquet» i «No t'hi juguis la pell, tots contra el melanoma» BSA acompleix amb la seva vocació pública de servei per transferir accions de prevenció i promoció de la salut en benefici de la ciutadania, dins del marc del programa municipal «Badalona, cap a una ciutat saludable».

Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera