Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 20 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 25/6/2019

La Generalitat activa un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya
- Les partícules en suspensió han augmentat de manera significativa per la intrusió de pols del Sàhara i la poca dispersió atmosfèrica.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya a causa de la presència d’una intrusió de pols africana que afecta el país des del dia 24 de juny i de la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental. L’avís preventiu comporta:

-       Indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat

-       Informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat

-       Notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos

-       Recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents

Superacions dels nivells de partícules

Ahir dilluns es van produir cinc superacions del valor límit diari –50 micrograms per metre cúbic– per a les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en cinc punts de mesurament Barcelona (Eixample i Poblenou), Sant Vicenç dels Horts, Sant Adrià del Besòs i l’Hospitalet de Llobregat, i no es descarta que avui se’n donin de noves.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules –que no comporta restriccions de vehicles–, o bé desactivar l’avís preventiu.

Recomanacions per reduir la contaminació

 La Generalitat recomana a la ciutadania:

-       Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit

-       Utilitzar el transport públic

-       Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…)

-       Utilitzar el cotxe compartit

-       Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.)

-       En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

-       Optimitzar la climatització de les llars

Per obtenir més informació i consultar els nivells de la qualitat de l’aire a temps real podeu dirigir-vos a la pàgina web del Departament de Territori i Sostenibilitat.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera