Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 20 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 27/6/2019

El Museu de Badalona inaugura l’exposició El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura
- La mostra es podrà visitar fins al 25 d’agost i està pensada com una experiència multisensorial.

Avui dijous, a les 19 hores el Museu de Badalona inaugura la mostra El Modernisme i les flors. De la natura a l’arquitectura, una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona, que ha estat coproduïda pels Museus d’Esplugues de Llobregat i el Museu d’Art de Cerdanyola.

De la natura a l’arquitectura ens convida a passejar per les diferents arts aplicades que, en època modernista, ompliren de plantes i flors els edificis de les nostres ciutats. Els artistes experimentaren un ideari estètic en què les línies corbes d’origen orgànic protagonitzaren la decoració de la nova arquitectura que anava canviant la fesomia de les grans urbs. L’estudi i la reinterpretació de la natura arribà al mosaic i a la forja, a la pedra, l’enguixat, el vitrall o el terra hidràulic, que s’ompliren d’una profusió excepcional d’elements vegetals.

Especialment dissenyada pensant en les persones amb dificultats auditives i visuals, la visita serà una experiència multisensorial, que permetrà olorar el perfum d’algunes flors, tocar les línies corbes d’alguns estucs o escoltar el procés de producció de determinats ornaments.

El Museu de Badalona completa aquesta mostra amb algunes peces procedents d’establiments modernistes de la ciutat, que s’exposen a la planta baixa. Es consolida, per tant, aquest espai com a sala d’exposicions i aparador d’excepció. Descobrirem aquí els colors originals de la sopera, la peça més emblemàtica de la fàbrica de pastes de José Martí, que ha estat donada fa poc al Museu i restaurada recentment, i que va presidir la botiga durant molts anys, així com els estucs que decoraven els sostres del local. Altres peces destacades que s’hi podran veure són els esgrafiats de la façana del desaparegut edifici de Can Ramonet, el famós restaurant de la Rambla.

La mostra, que romandrà oberta al públic fins al 25 d’agost, es podrà visitar en l’horari del Museu, de dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores. També s’ha programat una visita guiada per al proper diumenge, 30 de juny, a les 11,30 h.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera