Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 20 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 8/7/2019

Cryptshow Festival presenta la temàtica de la XIV edició: Cryptshow Queer
- La temàtica s'ha presentat durant la cloenda de la XIIIa edició a la Donzella Beach Club

Cryptshow Festival tanca la seva XIIIa edició amb la projecció del palmarès a l'aire lliure. Una any més, la projecció dels premiats ha servit per presentar quina serà la temàtica del certamen de terror i fantàstic de Badalona de l'any vinent.

Home, dona, matrimoni, família, escola, feina, horari, llei, moral, mort, amor… Aquestes paraules, com moltes altres d'ús quotidià, semblen formar part del nostre dia a dia d'una manera pràcticament innata, com si existissin abans que nosaltres, fins i tot sense nosaltres. Com si fossin universals i l'amor fos el mateix aquí i a Mart. Però no; aquestes paraules han estat construïdes entorn d’una memòria col·lectiva i conformen aquesta construcció social que anomenem Cultura.

Històricament, però en especial en les darreres dècades, davant la democratització de la informació, el poder ha intentat controlar tot allò que sortia de la norma a través de paraules que són presons i conceptes que són guetos.

El concepte Queer rebutja tot tipus d’etiqueta i per naturalesa és rebutja a sí mateix. Sota aquest paraigua, però, s’identifica la lluita d’aquells que desafien la classificació dels individus segons categories fictícies que amaguen motivacions polítiques, fonamentades en una sexualitat construïda de manera interessada des de la caiguda de l’imperi romà.

Des del Cryptshow reivindiquem la capacitat del gènere fantàstic, el de terror i la ciència ficció per posar en dubte tots aquests conceptes i fer-nos reflexionar sobre la feblesa de les idees sobre la que es sustenta la societat. Què són pel·lícules com Basket Case 2, Visitor Q o El libro de la selva sinó un desafiament al concepte de família? Què suposen Crash, Society o La Pianista sinó un repte per a la nostra pròpia idea de sexualitat? Què plantegen Border, Alien Nation o Tokyo Godfathers sinó problemes ètnics o socioeconòmics? Fins a quin punt el nostre cervell pot suportar les incòmodes preguntes que planteja una sèrie d'animació juvenil com Ranma ½, un blockbuster com Starman o una cinta de culte incomprensible com Gozu?

Qui pot veure Inseparables, de David Cronenberg, i no tenir malsons?


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera