Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 06 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 18/7/2019

Dansa i òpera tanquen la setena edició de Les Nits al Port de Badalona
- La Nit d’Òpera, programada per al dissabte 20, ofereix com a programa principal 5 peces de Cançó d’Amor i de Guerra i 3 de la Tabernera del Puerto, entre d’altres.

Foto: JP

El darrer divendres del Festival d’Estiu de les Nits al Port de Badalona, com ja és habitual des de fa set anys, es dedica a la dansa en majúscula, i edició rere edició suma circumstàncies per refermar aquesta màxima.

En aquesta ocasió, a l’elenc del Jove Ballet Clàssic de Badalona se sumen destacats “friends”, és a dir, persones formades a Badalona que ara triomfen a les millors companyies internacionals de referència, concretament vindran de quatre centres de primera línia.

De manera que a l’escenari del Port s’hi concentraran ballarins  i ballarines d’origen local, amb les seves parelles habituals de ball, provinents del Balleto di Siena, com l’Alejandro Mora que ballarà amb Tomoko Nakamura, la Mariona Roger que vindrà des de l’Acosta Danza de Cuba,  i el  Bruno Serraclada, de l’Academie Princesse Grace de Mònaco,  i la Julia Roca i el Carlos Aquino,  parella convidada que formen part de la recentment  creada companyia del Ballet de Barcelona.

Aquesta concentració de talent local, torna a casa pel juliol arran de l’aliança entre  el Port i Marisa Yudes, directora artística del Jove Ballet Clàssic de Badalona que des de la seva creació ja fa set anys, pren el compromís amb Les Nits al Port d’aplegar ballarins professionals que són a diferents companyies d’arreu, nacionals i europees, que han estat alumnes de l’Escola i, o membres del Jove Ballet en el seu període de formació. Totes aquestes  persones tornen esplèndides i plenes de joventut i força per ballar plegats per a la ciutat, i mostrar alhora tècnica, emoció, generositat i sobretot sentiments a flor de pell amb aquesta trobada anual que cada cop augmenta en nombre de participants i de públic.  El programa, combina repertori com Coppélia, Giselle o el Corsari i coreografies de repertori revisat i pròpies i més contemporànies.  En aquesta nit sí que hi haurà dues parts, amb un descans entre actuacions.

Els ballarins i ballarines del Jove Ballet Clàssic de Badalona que actuaran al Port són Sara Lamas, Xavier Lara, Natalia Inverno, Sandra Gallo, Andrea García, Maria José Espinoza, Llucia Grifasi, David Pellisé, Ruth Mora,  Vitoria Merlini,  Nil Parra, Noa Sauer, Zoe Sauer, Carlota de Mattei, Olivia Garcia, Sandra Gallo, Lara San Martino, Fabiana Samo, Amalia Bezdeleva, Laia Mas,

Emma Montaño, Violetta Rebuffo, Diandra López de Calatayud, Ricard Llorens

i Èric Soler.

Gala d’òpera, amb fragments de Cançó d’Amor i de Guerra i La Tabernera  del Puerto

També com a proposta consolidada, l’endemà, la nit de dissabte, la setena i darrera nit del festival d’estiu de la ciutat, es dedica al bell canto. De manera que, dissabte a les 22h, s’oferirà de manera continuada en una única sessió un programa de tretze peces, amb protagonisme destacat per a les de Cançó d’Amor i de Guerra, que se n’oferiran 5, i la Tabernera del Puerto, amb tres. Completen la nit temes de Doña Francisquita, Pel teu amor Rossor, del Barbero de Sevilla, de Lluisa Fernanda i el Duo de la Africana.  El ritme serà  intens ja que passaran per l’escenari sis cantants, promeses de la lírica catalana com Ana Martínez, Vanesa Cañizares, Alba Martínez, Néstor Losan, Antoni Fajardo i Sergi Giménez, amb Juli Rodríguez al piano i Angela Lorite, la partner de Marina de Badalona per dirigir aquesta nit d’òpera des dels inicis, que actuarà com a presentadora del concert i exerceix de directora artística i musical de la nit.

Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.  El Festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

Foto: JP
Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera