Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 24/7/2019

Badalona celebra la Festa Major d’Agost amb la música i la cultura popular com a eixos centrals
- Els concerts a la Rambla d’Oques Grasses i Bossonaya donen el tret de sortida dimarts 13 a les activitats festives.

Foto: JP

Badalona tornarà a omplir-se d’activitats lúdiques i culturals els pròxims 13, 14 i 15 d’agost amb la celebració de la tradicional Festa Major d’Agost. Les actuacions musicals i la cultura tradicional i popular tornaran a ser els eixos centrals del programa d’activitats, que comptarà un estiu més amb el tradicional Ball de Festa Major a la Rambla, el Castell de Focs a la platja dels Pescadors, la Tanda de Lluïment i la ballada de gegants, entre d’altres. Enguany, el gran concert de la Festa Major anirà a càrrec d’Oques Grasses.

Dimarts 13

A partir de les 21.30 h, concerts a la Rambla:

-       BOSSONAYA: Formació de nou joves músics que fan un directe festiu de versions de rumba, reggae i ska que està causant sensació arreu on actuen.

-       OQUES GRASSES: Grup de música osonenc amb un gran èxit en l’àmbit nacional. Tenen un estil musical variat, que s'enquadra especialment en el reggae-pop. Ens presentaran el seu nou disc Fans del Sol.

Dimecres 14

A partir de les 19.30 h, a la plaça de la Vila:

-       PREGÓ

-       GRAN XERINGA: Una traca de cinc-cents metres passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi i unirà la plaça de la Constitució –antiga plaça de la Vila- amb l’actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l’espetec de dotze potents salves de morteret.

-       TANDA DE LLUÏMENT. Hi participen: ball de bastons,  ball de diables, diables, castellers, el drac Dom Fumera de Pavillard, els dragolins Pomada, Xarop i Xeringueta, els gegants Jeroni, Badamar, Dimonieta, Follet, i els trabucaires.

-       CERCAVILA. Els diferents entremesos aniran de la plaça de la Vila fins a la Rambla, on faran un lluïment. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla.

22 hores, a la platja dels Pescadors:

-       CASTELL DE FOCS

Acabat el castell de focs, a la Rambla:

-       BALL DE FESTA MAJOR amb l’Orquestra Excellence. L’orquestra ens animarà a ballar tots els estils i ritmes musicals, des del tradicional vals o pasdoble, les salses i els mambos fins al txa-txa-txa, el swing o el rock’n’roll. La nit s’acabarà amb una sessió de música amb un discjòquei.

Dijous 15

8 hores, als carrers de barri del Centre:

-       MATINADES

11.30 hores, a l’església de Santa Maria:

-       OFICI SOLEMNE DE SANTA MARIA I REPICADA DE CAMPANES. Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i les badalonines.

A continuació, a la plaça de Barberà:

-       BALLADA DE GEGANTS. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

-       TORNADA D’OFICI. Els gegants Anastasi i Maria, els més antics de la ciutat, aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila, on ballaran.

14.30 h, a la Rambla:

-       DINAR POPULAR. En acabar el dinar hi haurà sobretaula.  Les places són limitades i cal contactar amb la Comissió de Festes a comissiofestesbdn@gmail.com.

18 h, a la Rambla:

-       PENTINA EL GAT. Espectacle d’animació per a tots els públics. Durant una bona estona ens convida a cantar, ballar, riure i jugar. Passi el que passi, que ningú marxi sense estar una mica més content i animat.

19 h, a la Rambla:

-       BALLADA DE SARDANES. Amb la Cobla Premià. A càrrec de Badalona Sardanista.

22 h, a la platja dels Pescadors

-       BANY DE BÈSTIES. Les bèsties i els diables es desperten, acalorats, la nit de 15 d’agost i fan de les seves! Acabaran a l’aigua ben refrescats. Foc i bany, dues activitats ben badalonines. Recorregut: passeig Marítim, platja dels Pescadors (a l’altura del carrer del Mar) i platja del Pont d’en Botifarreta. Hi participen: el ball de diables, els diables, La Trempada i el drac de Can Sofre.A càrrec de Badalona Bèsties de Foc.
Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera