Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 20 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 2/8/2019

Badalona cedeix a la Generalitat els terrenys per a la construcció i posada en funcionament dels Instituts d'Educació Secundària Ventura Gassol i La Riera
- Les noves construccions serviran per donar resposta a les necessitats d’infraestructures escolars que presenten aquestes zones de la ciutat.

Foto: JP

El Ple de l’Ajuntament de Badalona va aprovar aquest dimarts 30 la cessió gratuïta a favor de la Generalitat de Catalunya del domini de dues finques per destinar-les a la construcció i posada en funcionament dels Instituts d'Educació Secundària Ventura Gassol i La Riera, que anteriorment es deia Ca L’Arnús.

La finca cedida per construir l’institut Ventura Gassol està ubicada entre els carrers Manuel Moreno Maurici i l’avinguda Comunitat Europea, al barri de Montigalà. L’acord de cessió determina que la construcció de l’equipament escolar podrà ser dut a terme per la Generalitat o per un tercer, si bé la prestació del servei educatiu en el mateix haurà d’efectuar-lo únicament la Generalitat de Catalunya.

L’acord del traspàs de terrenys per a la construcció de l’IES Ventura Gassol dona resposta a la demanda de noves places escolars produïdes a causa del creixement demogràfic en aquesta zona de la ciutat. També es culmina un llarg procés que va iniciar-se l’any 2005 quan l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya van consensuar la necessitat d’un nou edifici per a aquest institut tant per raons estructurals com per raons de necessitat d’escolarització al barri de Montigalà.

Pel que fa al nou Institut La Riera, la finca cedida a la Generalitat està situada  al barri de Canyadó i està delimitada pels carrers Jacinto Benavente, Pau Vila i Riera de Canyadó. La construcció d’una nova escola permetrà començar a revertir la manca de places de secundària en aquesta zona de la ciutat, que inclou l’esmentat barri de Canyadó juntament amb el de Casagemes i Manresà.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, destaca la importància d’aquest acord perquè “és una reclamació històrica que des de fa molts anys venia fent la comunitat educativa d'aquesta ciutat. Nosaltres teníem clar que era una prioritat posar a disposició de la Generalitat aquests terrenys i portem mesos fent els tràmits necessaris perquè fos una realitat. Ara queda que la Generalitat faci la seva feina i que s'acabin construint els edificis dels instituts com més aviat millor".


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera