Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 18/9/2019

El Port de Badalona acull entre el 20 i el 22 de setembre el XIV Campionat d’Espanya de Curricà de Costa, amb 16 embarcacions i 52 competidors
- La pesca al curricà és una modalitat basada en la captura dels peixos amb canya amb diferents esquers des d’una embarcació en moviment.

Entre el 20 i 22 de setembre el litoral badaloní acull el XIV Campionat d’Espanya de Curricà de Costa organitzat pel Club de Pesca Esportiva Badamar dins de les competicions de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i amb el suport del Port de Badalona - Marina Badalona i Ajuntament de Badalona. A la cita esportiva, que té com a jornada central el dissabte 21 de setembre, s’hi ha inscrit 16 embarcacions, amb un total de 52 competidors distribuïts entre els vaixells que provenen de sis clubs esportius de la Federació Catalana i de la Federació Balear.

La pesca al curricà és una modalitat que es basa en la captura dels peixos amb canya amb diferents esquers des d’una embarcació en moviment amb una velocitat d’entre 4 a 8 nusos,  sent una “modalitat molt arrelada a les nostres costes catalanes i en general a tot el Llevant que es practica durant els mesos d’estiu, aprofitant el pas de diferents espècies pelàgiques”, segons assenyalen els organitzadors. Una tècnica també molt valorada perquè permet el desplaçament i la conversa, i adaptar el moviment, la tècnica i la distància a la que se situa l’esquer segons l’espècie a capturar.Tot i que en una competició d’aquest rang no assegurem que l’ambient a bord de l’embarcació sigui el de tertúlia.

Les espècies així com el pes i les mides mínimes que es podran capturar mitjançant aquesta modalitat seran aquelles que s’assenyalin pels organitzadors en la reunió prèvia de patrons fixada per al divendres dia 20 de setembre a la tarda. Evidentment, la primera norma es la prohibició de pescar espècies com el peix espasa, l’emperador, les ratlles, els taurons, les tonyines o els congres. Tanmateix, segons anuncien els organitzadors i es desvetllarà en aquesta trobada amb els 16 patrons, les mesures mínimes seran superiors a la normativa oficial, tant fixada per l’administració com per la Federació, i les captures, d’espècies com melves, bacoretes, o llampugues – espècie que il·lustra el cartell de la cita esportiva , de carn valorada- es donaran a bancs d’aliments i menjadors socials per proveir-los de proteïna fresca.

Les captures de les 16 embarcacions  i dels 50 participants podrien ser d’un centenar de quilos de peix.  El Campionat premiarà la tècnica i el coneixement per sobre del número de captures. Es penalitzarà la pujada a bord de peix no destinat a la competició. De fet, els jutges, que navegaran per la zona de competició, poden inspeccionar i pujar a les embarcacions participants en qualsevol moment de la jornada.

El lliurament de premis tindrà lloc dissabte, 21 de setembre, a les 16.30 al Port de Badalona, després d’haver procedit a la recollida i pesada del peix en unes bosses lliurades per l’organització en el moment d’anar a la mar a les 8.00h i retornades tancades, bridades i etiquetades en el moment de fer el lliurament a les 14.00h. La programació es podria alterar per les previsions meteorològiques. Es per això que s’ha reservat la jornada de diumenge per poder desenvolupar la programació central de navegació per si dissabte no fos possible.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera