Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 30 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Redacció - Badalona - 1/10/2019

FILMETS acollirà l'estrena mundial del curt 'Stronger Together', produït per Ricky Rubio
- Explica la seva emocionant relació amb Luca, un nen malalt de càncer.

FILMETS Badalona Film Festival acollirà l’estrena mundial del curtmetratge ‘Stronger Together’, produït pel jugador de bàsquet Ricky Rubio i la seva fundació. Es tracta d’un documental de 15 minuts  dirigit per Àlex Torres que explica la història de Luca, un nen malalt de càncer i que també juga a bàsquet en un equip de Mataró, i Ricky Rubio, jugador del Phoenix Suns, de la NBA. El missatge que es vol transmetre a la pel·lícula és que fins i tot els desafiaments que semblen impossibles es poden superar si es treballa en equip.

‘Stronger Together’ es podrà veure en primícia a tot el món al FILMETS Badalona Film Feestival el dissabte 19 d’octubre, a les 12.30 hores, al Teatre Zorrilla, en el marc de la sessió ‘FILMETS en forma’. Els protagonistes del curt són Luca de la Vega, Ricky Rubio i Eduardo de la Vega. S’ha rodat a Nova York, Salt Lake City i Barcelona.

Un partit contra el càncer que acaba en victòria

La relació entre Ricky Rubio i Luca  comença quan l’entrenador del nen li explica a Ricky que té un jugador del seu equip greument malalt i que aquest el voldria conèixer. La sorpresa es produeix quan Ricky Rubio es presenta a casa del Luca per conèixer-lo personalment. És aquí quan comença el que el curt defineix com un joc d’equip entre ells dos i els metges amb l’únic objectiu de combatre el linfoma linfoblàstic que té l’infant.  El que semblava un partit perdut es transforma en una victòria per a tothom, sobretot pel Luca.

Quan el director del documental, Àlex Torres, va conèixer la història la va voler seguir intensament i, de comú acord amb Ricky Rubio i la família del Luca, van voler traslladar-la a la pantalla. D'aquest treball n'ha sortit '‘Stronger Together’, una pel·lícula amb una extraordinària força narrativa, dur, sensible, sincer, real i emocionant.

En la presentació del curt el mateix Luca explica que "sempre he pensat que existien dos tipus de partits: els fàcils i els difícils. Ara sé que hi ha partits pels quals no estàs preparat. Sóc en Luca i aquesta és la història de com la meva família i jo hem jugat aquest partit".

Per la seva banda, Ricky Rubio ha explicat que "el documental sobre el procés de curació del Luca és un dels projectes als que he dedicat més afecte personal fins ara i més esforços des de la fundació".

La fundació de Ricky Rubio

The Ricky Rubio Foundation és una iniciativa solidària del jugador que té com a objectiu fomentar la recerca per combatre el càncer de pulmó i fer del bàsquet una eina d'inclusió social.

Després de l'èxit de la relació entre la fundació i Luca,  la iniciativa s'ha ampliat a tres nens més als que, un cop tinguin l'alta mèdica, Ricky Rubio els convidarà a una partit de la NBA aquesta temporada. Aquests tres infants estan rebent tractament en el centre d'oncologia infantil de l'Hospital de la Vall d'Hebron.  

The Ricky Rubio Foundation i aquest hospital estan desenvolupant un pla de treball per establir un protocol d’activitats, selecció i seguiment dels infants que es podran beneficiar del projecte i, un cop curats, anar tots tres a veure un partit de la NBA jugat per Ricky Rubio.Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2020 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera